Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvornica nije radila

Onečišćenje u Dugoj Resi: Prvo mjerenje nije dalo rezultate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati mjerenja onečišćenja zraka u Dugoj Resi nisu pokazali je li tvornica T7 Vis opasan zagađivač ili nije.

U zraku je u rijetkim trenucima otkrivena dvostruko veća koncentracija otrovnog sumporovodika od dopuštenih vrijednosti. Predstavnici građana koji traže zatvaranje tvornice nisu zadovoljni provedenim mjerenjem jer se mjerilo tek nakon što je tvornica zatvorena.

Pročitajte i ovo Ilustracija potvrdila glasnogovornica Otkriveno što je uzrok nesnosnog smrada u dijelu Zagreba Sarajevo, ilustracija velika zagađenja U Sarajevu na snazi uzbuna: "Stanje je alarmantno"

Kažu kako tada nisu ni mogli zabilježiti sve otrovne plinove koje tvornica ispušta dok spaljuje opasan otpad. 'Sami stručnjaci su rekli da je ovo tek prvi korak. Drugi korak mora biti mjerenje emisija na samom izvoru onečišćenja i to je nešto što se nadamo da će grad također provesti', izjavila je Lada Vrana iz Udruge GIDRA.

'Za mjerenje onečišćenja mora pod punim opterećenjem raditi i tijekom tog njegovog rada se mjere emisije i onda se može utvrditi je li je on krivac ili nije', rekao je savjetnik tvrtke 'Dvokut' dipl.ing. Davor Babić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene