Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mrlja se razišla

Onečišćenje Bednje nastalo tijekom pranja strojeva, nema opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog onečišćenja rijeke Bednje u blizini Ludbrega nema ugroženosti okoliša, izvijestila je varaždinska policija.

Državni vodopravni inspektor utvrdio je da se radilo o onečišćenju nastalom tijekom pranja poljoprivrednih strojeva. Otpadne vode dospjele su u rijeku Bednju i stvorile masne mrlje koje su se, u međuvremenu, razišle. 

Pročitajte i ovo Život uz Luku Ploče - 1 Snimljeni incidenti Građani u strahu od trovanja, Poziv snimio kako iz mora vade nešto što tamo ne bi smjelo biti: "To nije normalna situacija, nisam upoznat da to postoji u Jadranu" Ilustracija Novo istraživanje Žive dvije godine duže zahvaljujući ratu protiv zagađenja: "Plavo nebo postupno je postalo naša nova normala"

U policiji navode da je jučer u 15,05 sati Operativno-komunikacijski centar zaprimio dojavu Centra 112 da po rijeci Bednji u Ludbregu plovi velika masna mrlja koja miriše na naftu.

>> Zagađenje Bednje u dužini nekoliko kilometara

Na mjesto događaja izišli su policijski službenici te državni vodopravni inspektor i inspektor Hrvatskih voda iz Varaždina.

Utvrdili su da se na toku rijeke Bednje, oko 200 metara nizvodno od vodočuvarnice, strojevima uređuje riječni tok, ali u trenutku dolaska nisu uočili nikakvo onečišćenje niti su pronašli njegove tragove (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene