Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OLUJNO NEVRIJEME POGODILO OSIJEK, Lipik, Pakrac, Pleternicu...

Vatrogasci izvlačili ljude iz automobila, vjetar odnio krov s bolnice; 'Grad Osijek izgleda kao da je bombardiran'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme pogodilo je Osijek. Snažan vjetar nosio je sve pred sobom, rušio prometne znakove i lomio grane.

Olujno nevrijeme pogodilo je Osijek. Snažan vjetar nosio je sve pred sobom, rušio prometne znakove i lomio grane. Iz 112 kažu kako su zaprimili velik broj poziva. Kažu da je propustio krov na ginekologiji osječke bolnice, te izbilo nekoliko požara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažan vjetar VIDEO Stravični prizori olujnog nevremena: Majka spavala s bebom, a onda je Ciaran provalio u njihov dom Ilustracija Crveni meteoalarm VIDEO Olujni udari juga zahvatili Jadran: Lokalno pale velike količine kiše

Olujno nevrijeme napravilo je štetu na automobilima, ali i na krovoima kuća. Gradonačelnik Osijeka sazvao je krizni stožer koji zasjeda u ovim trenucima, a o šteti koju je nevrijeme prouzročilo Osijeku izvjestit će večeras.

U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi izvijestili su kako imaju dojave da na više lokacija u gradu ima oštećenih automobila zbog pada granja i drveća, te oštećenih kuća i krovova, ali da se detaljnije izvješće tek očekuje.

U osječkom naselju Sjenjak vjetar je iščupao stablo, koje je padom na parkiralište oštetilo nekoliko osobnih automobila.

U osječko-baranjskoj policiji ističu da su sve raspoložive ekipe na terenu i pomažu vatrogascima i djelatnicima ostalih javnih službi u otklanjanju posljedica olujnog nevremena.

A u poslijepodnevnim satima tuča je poharala i okolicu Pleternice. Poljoprivrednicima je uništena repica, kukuruz, pšenica i ostali usjevi.

Tijekom nevremena osječki vatrogasci imali više od 100 intervencija

Tijekom jednosatnog olujnog nevremena, koje je u ponedjeljak oko 17 sati pogodilo osječko područje, djelatnici osječke Javne vatrogasne postrojbe (JPVP) imali su više od stotinu različitih intervencija, a očekuje se da će taj broj biti i znatno veći, izvijestili su iz zapovjedništva postrojbe.

Zapovjednik JPVP-a Boris Banjan kazao je kako su vatrogasci u nekoliko navrata izvlačili ljude iz automobila, koje je blokirala nabujala voda, te ispumpali velike količine vode, izemeđu ostalog, iz podruma regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), središnjeg osječkog Doma zdravlja i osječke 2. policijske postaje.

Olujni vjetar odnio je ili oštetio limene krovove na nekoliko odjela osječkog Kliničkog bolničkog centra, među ostalim, na Klinici za pedijatriju i kliničkom Zavodu za patologiju, što je uzrokovalo curenje vode, a što vatrogasci sada pokušavaju sanirati.

Uz brojna srušena stabla, oštećene automobile, ugašen je i veliki požar kuće u osječkoj Psunjskoj ulici, a zbog oštećenja električnih vodova došlo je i do prekida tramvajskog prometa.

U intervencijama, uz profesionalne vatrogasce, sudjeluju i vatrogasci iz Dobrovljnih vatrogasnih društva iz okolnih mjesta, izvijestili su u JPVP-u.

Grad Osijek izgleda kao da je bombardiran, ocijenio je Banjan.

U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi rekli su kako za sada nema dojava da je u nevremenu bilo ozlijeđenih osoba.

Poplave u Lipiku, nevrijeme u Pakracu

Olujno nevrijeme u poslijepodnevnim je satima poharalo i područje Lipika. Nosilo je krovove i rušilo stabla, na nekoliko mjesta nastale su bujice na prometnicama. Više od sat vremena grad je bio bez struje.

Jak vjetar odnio je krov sa stambene zgrade u Vukovarskoj ulici i nosio je crijepove s kuća u Šeovici, a osim prometnica poplavljen je i središnji gradski park. Vatrogasci su imali pune ruke posla s ispumpavanjem vode i uklanjanjem srušenih stabala.

Snažno je nevrijeme pogodilo i područje Pakraca te Pleternice, gdje je uništeno puno usjeva. Štete su velike. (Hina/M.G.)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene