Olujno nevrijeme pogodilo Istru (Foto: Dnevnik.hr)
Olujno nevrijeme pogodilo Istru (Foto: Dnevnik.hr)

Olujno nevrijeme iza podneva pogodilo je Istru.


Najpogođenije je područje Poreča gdje je prošla glavnina olujnog sustava, javlja IstraMet. Pala je iznimno obilna kiša, prema neslužbenim informacijama gotovo 80 mm u kratkom vremenskom roku.

Kiša je uzrkovala prave bujice u gradu, a voda je prodrla i u brojne poslovne prostore diljem grada.

Glavnina kiše tek pristiže, stoga se građane poziva da maknu svoja vozila s kritičnih lokacija, kao i da uklone vrijedne stvari iz prostora koji i inače za jakih kiša poplavljuju, piše Regional Express. 

Kako piše IstraMet prijepodne je 60-ak mm kiše natopilo riječko područje, a sredinom dana jaka ćelija nošena jugozapadnom strujom zahvatila je Poreč gdje je pala ekstremna kiša (70 mm) uzrokujući poplavu.

Iz IstraMeta upozoravaju na pljuskove praćene grmljavinom koja će trajati cijelu noć. Kiša se očekuje i na jugu Istre. Ne isključuje se mogućnost tuče.

Na otvorenom moru očekuje se umjereno do jako jugo koje će poslijepodne ojačati, s prolaskom fronte u noći na subotu zamijenit će nakratko jugozapadnjak i zapadnjak. U Višnjanu, gdje je zabilježeno najviše kiše do 16 sati palo je 70 mm kiše, količina stalno raste, piše IstraMet.