Olujni vjetar zatvorio autocestu (Foto: Nel Plavetić/PIXSELL)
Olujni vjetar zatvorio autocestu (Foto: Nel Plavetić/PIXSELL) Foto: Nel Plaveti?/PIXSELL

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka – Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.


Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), DC54 Maslenica – Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Vezani članci Gužve na granicama, ilustracija Povratak s produženog vikenda: Gužve na autocestama, naplatnim kućicama i granicama Ralica na cesti Olujni vjetar na A1 kod Sv. Roka, u dijelovima Like pada snijeg

Most doktora Franje Tuđmana zatvoren je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama, a na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga i brzoj cesti Solin – Klis dodatno je zabrana prometa i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka – Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Snijeg mjestimice i povremeno pada u Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

U središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Gorskom kotaru kolnici su vlažni ili mokri od kiše, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Obvezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Ličko-senjskoj županiji na cestama DC42 u mjestu Poljanak, DC218 GP Užljebić – Donji Lapac – Dobroselo, ŽC5169 Donji Lapac – Bijelo Polje.

Državna cesta DC218 Dobroselo – Mazin – Bruvno zbog snježne vijavice zatvorena je za sav promet, objavio je HAK.