Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od 5,50 sati za sav promet otvorena je dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, a brzina vožnje ograničena je na 40 km/h zbog jakog vjetra, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


U Lici, Slavoniji, Gorskom kotaru, te mjestimice u Dalmaciji gdje pada snijeg, moguća je poledica. Posebice oprezno treba voziti dionicama autoceste A 1 Gospić-Maslenica, Skradin-Prgomet i Bisko-Ravča (brzina mjestimice ograničena na 40 ili 60 km/h), upozorava HAK i podsjeća vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanje.

Vezani članci Snijeg u Orahovici - 2 Orahovica se probudila pod snijegom, pada i u Lici. HAK upozorava - ne krećite na put bez zimske opreme HGSS Gospić u akciji spašavanja - 3 Dvoje planinara na cesti prema Zavižanu zahvatila mećava, spašavao ih HGSS

 Državnom cestom D 25 Gospić-Karlobag i Jadranskom magistralom (D 8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene smiju prometovati samo osobna vozila. Dionicom između Bakra i Senja (D 8) zabrana je prometovanja za I. i II. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom), a od Senja do Karlobaga (D 8) i na Paškom mostu zabrana je prometovanja samo za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle). Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Trajekti plove redovito. (Hina)