Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Okrunjena vinska kraljica Zagrebačke županije Gabrijela Vrbetić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gabrijela Vrbetić, studentica agronomije iz Jastrebarskog, nova je vinska kraljica Zagrebačke županije, a 'okrunio' ju je danas ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Božidar Pankretić na svečanosti u hotelu The Regent Esplanade.

Pročitajte i ovo Prometna policija - 1 Izazovan vikend U tijeku velika akcija policije na cestama, ne provjeravaju samo automobile: "Sve raspoložive snage su na terenu" Ilustracija Pripazite Vozači, oprez! Policija provodi pojačan nadzor, a posebno će se usmjeriti na jednu stvar

Na tradicionalnoj svečanosti koja se svake godine održava druge subote u mjesecu studenom, otvorena je i prva boca marke vina Zagrebačke županije - Portugizac Plešivica, priopćeno je iz ureda zagrebačkog župana.

Zagrebačka županija ima puno toga za ponositi se: bogatu kulturnu i prirodnu baštinu, očuvane prirodne resurse, dobar geo-prometni položaj, razvijenu prerađivačku industriju i obrtništvo, ali i posebno vrijedne vinogradare i vinare, rekao je zagrebački župan Stjepan Kožić.

Ministar Pankretić istaknuo je kako je ponosan što od samih početaka sudjeluje u krunidbi vinske kraljice Zagrebačke županije, koja je bila među prvima u promociji domaćeg vinarstva i vinogradarstva. Svim vinarima, posebno proizvođačima portugisca, zaželio je puno uspjeha u daljnjem radu.

Vinsku kraljicu Gabrijelu Vrbetić izabrao je stručni žiri na izboru održanom u rujnu, u vinotočju obitelji Franje Kolarića, na Plešivičkoj vinskoj cesti.

Izbor vinske kraljice nije izbor ljepote, nego su djevojke pred ocjenjivačkim sudom trebale pokazati znanje o kulturi vina, tradiciji i običajima županije. Pisale su i test opće kulture, a u praktičnome dijelu testiranja komentirale su i opisivale ponuđena vina te ih sljubljivale s jelima. Ocjenjivan je i javni nastup te poznavanje stranih jezika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene