Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Načelnik karlovačke Policijske uprave Tomislav Kotić odbio je komentirati istragu oko krađe strojnice iz policijske postaje u Ogulinu, koja je nađena pred vratima bivšeg policijskog inspektora Jovana Dragića, dok je Opći sindikat MUP-a medijske napise o tom slučaju nazvao lovom na vještice za ekspresne smjene u policiji.


Načelnik Kotić je kazao da će za trajanja kriminalističkog istraživanja moći reći tek "da je intenzivno kriminalističko istraživanje u tijeku" te da će "po završetku kriminalističkog istraživanja javnost će o svemu biti informirana".

Vezani članci Opća bolnica Šibenik DORH detaljno opisao kako je djelatnik šibenske bolnice ukrao gotovo 2,3 milijuna kuna Ilustracija Rođakinji upali u kuću i ispraznili sef: Njoj su ukrali ogrlice od safira, smaragda i rubina, a mužu više od milijun kuna

Povjerenik Općeg sindikata MUP-a Neven Rajak priopćio je medijima da je uvjeren da će se počinitelj ovog nedjela sa strojnicom, "koje je bacilo ljagu na sve djelatnike PP Ogulin, pronaći i kazniti u najkraćem mogućem roku" te da se nikako drugačije ne može i neće riješiti ovaj slučaj, "pogotovo ne medijskim linčom i ismijavanjima djelatnika, policijskih službenika i rukovoditelja PP Ogulin".

"Smatramo da je uzrok ovakvih situacija i problema koji se događaju potrebno potražiti u nedovoljno dobroj selekciji prilikom prijema u policijsku službu, kadroviranju, neadekvatnoj opremljenosti i uvjetima rada, što nikako nije i ne može biti kolektivna krivica djelatnika PP Ogulin", piše u priopćenju.

Medijske napise o strojnici Opći sindikat smatra "lovom na vještice za ekspresne smjene rukovodećih kadrova i kolektivno kažnjavanje ljudi koji svoj posao obavljaju pošteno kako bi se umirila uznemirena javnost", a to, smatra Rajak, donosi samo kratkoročna i privremena rješenja. Rajak dodaje da je uvjeren da većina policijskih službenika PP Ogulin svoj posao obavlja profesionalno, korektno i u skladu sa zakonima i to u jednoj od teritorijalno najvećih policijskih postaja u Hrvatskoj uz nedovoljno ljudstva i opreme.

Suprotno sindikatu predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije Ogulinac Željko Bokulić (HSP AS) ističe da ovo nije prvi incident u toj policijskoj postaji. No i on navodi da slučaj ne smije biti zataškan, prvenstveno zbog opće sigurnosti i povjerenja u represivna tijela.

U Ogulinu je iz policijske zgrade 29. ožujka ukradena strojnica koja je potom 1. travnja ostavljena pred vrata bivšeg ogulinskog policijskog inspektora Jovana Dragića i njegove supruge Mire i to na način da je netko par minuta iza 20 sati, pozvonio na vrata i pobjegao.

Jovo Dragić otvorio je vrata, a puška je pala u hodnik. Kazao je da je najprije mislio da je riječ o igrački nekog od njegovih četvero unučadi, no kada je vidio da je riječ o opasnom oružju otišao je u 100 metara udaljenu zgradu policije i prijavio slučaj koji je uznemirio i njega i suprugu.

Njegova je supruga Mira rekla je da je Jovan bio policijski inspektor u Ogulinu do 1995. te da im je tijekom Domovinskog rata bila dignuta u zrak kuća, kao što su se tada "dizale" pojedine srpske kuće te da s nestrpljenjem čekaju da policija razriješi slučaj, jer da zna da oni ne smiju donositi zaključke o motivima. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju