Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zajedničkoj akciji MUP-a i Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) "Manje oružja - manje tragedija" policija je danas u Ogulinu prikupila više komada pušaka, bomba, mina i streljiva.


Kako je prioćila karlovačka Policijska uprava, prikupljeno je 2820 komada nerasprskavajućeg streljiva, dvije automatske puške, tri poluautomatske puške tzv. "papovke", 11 komada ručnih bomba, jedna improvizirana ručna bomba, 200 grama TNT-a i dvije tromblonske mine.

Vezani članci Pomorska policija, ilustracija Detalji tragedije na Kornatima: Dijete (14) su pokušali reanimirati, ali ozljede su bile preteške... Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović Gradonačelnik Ogulina iz medija doznao da je pozitivan: ''Počinjemo plaćati danak neodgovornog ponašanja''

Akciju je podupro i ogulinski gradonačelnik Nikola Magdić koji je s policijskim službenicima dijelio gradom letke s motom akcije "riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj dom sigurnijim".

Glavna je poruka akcije da građani mogu bez straha od ikakve kazne pozvati policiju da iz njihovih domova odnese ilegalno oružje i streljivo. 

Oružje koje se može ozakoniti potrebno je registrirati na svoje ime i zatražiti dozvolu o držanju i nošenju, jer je ilegalno posjedovanje oružja kažnjivo djelo.

Prije Ogulina akcija je provedena u Dugoj Resi i Karlovcu, a u
sljedeći četvrtak provest će se u Slunju.