Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prazan cepelin ušao je sinoć iz Austrije u hrvatski zračni prostor i nekontrolirano nastavio letjeti u smjeru jugoistoka.


Državni centar 112 primio je u subotu u 18,40 sati informaciju od OC HRZ-a da je iz Republike Austrije u hrvatski zračni prostor ušao cepelin (10x40 metara) te da se nekontrolirano kreće na visini od oko 14.000 metara, brzinom od oko 37 kilometara, u smjeru jugoistoka. Oko 20,30 sati cepelin je napustio hrvatski zračni prostor i ušao u područje Republike BiH.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Šestero skijaša preživjelo lavinu u Švicarskoj, nema dojava da je još netko nestao Austriju pogodilo veliko nevrijeme (Foto: AFP) - 2 Muškarac poginuo u odronu koji je uništio njegovu kuću - "Zakopalo ga je blato..."

Državni centar 112 je više puta kontaktirao Konrolu zračne plovidbe u Zagrebu i OC HRZ-a te je utvrđeno da je posljednja lokacija cepelina bila u 20,18 sati, oko 20 kilometara južno od Okučana (područje Banja Luke). Cepelin je smanjivao visinu istodobno povećavajući brzinu pa se pretpostavljalo da je pao negdje na području Banja Luke.

No, prema najnovijim, neslužbenim informacijama, cepelin je preletio i BiH i nastavio dalje preko Crne Gore.