Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaustavila se na parkiranom autu

Ogromna stijena otkotrljala se s litice kod Omiša: "Ja sam pod dojmom, što da sam ja bio unutra?"

Zoran iz Omiša
Zoran iz Omiša DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zoran iz Omiša Zoran iz Omiša Foto: DNEVNIK.hr Šteta na krovu kuće Šteta na krovu kuće Foto: DNEVNIK.hr Franjo Tomasović Franjo Tomasović Foto: DNEVNIK.hr Stijena skršila auto Stijena skršila auto Foto: DNEVNIK.hr +0 Kamenčina na automobilu Galerija 1/5 >>
Kako su objasnili iz Hrvatskih autocesta, tvrtka je vršila sanaciju nestabilnih blokova i u to vrijeme cesta je bila zatvorena baš kako bi se izbjegla tragedija jer i najmanji pomak kamenih blokova može rezultirati štetom.

Na području Brnistre kod Omiša jutros se stijena od tone otkotrljala tristotinjak metara i poklopila automobil u kojem, srećom, nije bilo nikoga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odronila se stijena Ogromna kamena gromada pala na kuću u Omišu Slika nije dostupna Bor spasio ljude Stablo spriječilo da gromada ne padne na kuće

Naime, stijena se odlomila tijekom radova, a cesta je, baš zbog opasnosti, u tim trenucima bila zatvorena. Tvrtka koja je izvodila radove ima osiguranje i u kontaktu je s vlasnikom automobila.

"Izgledalo je neobično i nije mi bilo jasno toliko velika stina odakle je pala, onda sam se čudio kako nije još više ušla u radionu, da mi nije razbila više toga", rekao je Franjo Tomasović, vlasnik radionice.

Kamena gromada putovala je velikom brzinom nekoliko stotina metara i potom se zaustavila. Osim materijalne štete srećom nema ozlijeđenih, ali ima stresa i zabrinutosti.

"Danas me zvalo 50 mojih ljudi. Ja sam pod dojmom, što da sam ja bio unutra, jer vrlo često dođem tu iza", kaže Tomasović. Od siline udara na tri mjesta nastali su krateri na cesti koja vodi do Omiša.

Radove izvodi respektabilna tvrtka, kažu u Hrvatskim cestama.

Gradilište tvrde ima policu osiguranja koju je osigurao izvođač te su u kontaktu s vlasnikom automobila koji je u Njemačkoj.

"Izvođač radova tvrtka Monterra vrši sanaciju nestabilnih blokova na državnoj cesti DC70, u skladu s projektnom dokumentacijom kojom je predviđeno usitnjavanje određenih blokova. Za potrebe radova cesta je u trenutku pada kamena bila zatvorena za promet, upravo zbog potencijalne opasnosti.

Stijena pala na automobil

Izvođač radova respektabilna je tvrtka specijalizirana za takvu vrstu radova. Dakle, najmanji pomak kamenih blokova može rezultirati šteti te je zbog tog razloga, ponovno napominjemo, cesta bila zatvorena za promet zbog mjera sigurnosti.

Gradilište ima policu osiguranja koju je izvođač sukladno Ugovoru osigurao, te je u kontaktu s vlasnikom vozila na koji je kamen pao", odgovorili su iz Hrvatskih cesta.

Padale su stijene i prije na području Omiša, po kućama, ulicama i kamionima.

"A vidite ovo, sve je to tako isto, ništa to nije čudno. Šuma nestala i voda kada dođe, nema je šta popiti", kaže Zoran iz Omiša.

No, stijene su tu. Ova je po riječima mještana težila oko 15 tona.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene