U srijedu poslijepodne na Kvarneru stvorila se ogromna pijavica. Nešto ranije u dijelovima Istre padala je jaka tuča. Nevremena je bilo i na kontinentu, a u večernjim satima nakratko je zahvatilo i Zagreb.

Galerija


Nepredvidivo vrijeme već tjednima muči cijelu Hrvatsku, a na kvarnerskom području u srijedu oko 16:30 stvorila se i ogromna pijavica. 

Vezani članci Pijavica u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pijavica prošla Rijekom: Čupala stabla, nosila krovove, razbila autobusnu stanicu, pobacala barke na suhom Pijavica u Umagu? (Foto: Samanta Bose/IstraMet) Olujno jugo pustošilo Jadranom: Udari vjetra preko 100 km/h, rive opet poplavile, u Umagu pijavica

U Lovranu ju je snimila čitateljica Lorena Rukavina Đonaj.

"Bila je daleko od nas i nestala je nakon 10-ak minuta", ispričala nam je čitateljica. 

 "Ovo je najveća koju sam vidjela na ovom području", dodala je.

Vidjela se iz Rijeke, Opatije, Lovrana, Matulja, Viškova, dijelova Krka i Cresa. "Zadržala se daleko od obale i nije uzrokovala štetu", piše Kvarnerski.com.

"Iz Ike prema Krku. Mrcinaaaa", objavili su i na Istrametu koji piše i o tuči koja je ranije pogodila Istru. Oko 16 sati jake tuče bilo je u Potpićnu i okolici gdje je nastala šteta na poljoprivrednim kulturama, a navodno i na automobilima. Nešto ranije tuče je bilo u Žminju i dijelovima riječkog zaleđa. 

Tuča i kod Siska, nevrijeme i u Zagrebu

Jaka tuča pogodila je i Barbanštinu, gdje će štete na poljoprivrednim kulturama biti velike. Nakon 17:30 slabija tuča pala je i na Višnjanštini. Čitateljica iz Potpićna šalje slike leda koji je prekrio mjesto. 

"Od 16:15 do nekih 17:30 je padalo bez prestanka u većim količnama", rekla nam je Carolina Celić.

Led veličine oraha padao je i u kontinentalnoj Hrvatskoj, u naselju Gušće kod Siska. 

U večernjim satima nevrijeme je nakratko zahvatilo i Zagreb, gdje je na zapadu grada također bilo tuče.