Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još ništa od proljeća

Odgođeno proljeće: Tijekom vikenda i do -11!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne spremajte kapute, šalove, kape i rukavice i ne pozdravljajte se sa zimskim radostima do sljedeće godine jer dolazi novi val niskih temperatura i oborina.

Oblačno, kiša i snijeg, ukratko je prognoza koja će obilježiti današnji dan u cijeloj zemlji. 'Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, a do sutra moglo bi pasti novih 20 centimetara snježnog pokrivača. U unutrašnjosti pada kiša koja može prerasti u susnježicu i snijeg, no ipak u nizinskim krajevima  očekujemo samo tanji snježni pokrivač', za Dnevnik.hr je izjavio dežurni prognostičar Državnog hidrometeorološkog zavoda.'Temperature izmjerene jutros maksimalne su dnevne vrijednosti, a poslijepodne donosi pad žive u termometru', poručuju iz DHMZ-a.

Pročitajte i ovo Snijeg promjena vremena VELIKA GALERIJA Hrvatsku zameo snijeg, šaljite nam svoje fotografije Snijeg Crveno upozorenje FOTO Upaljeni alarmi: Pada gust snijeg, očekuju se snažni udari vjetra, kaos i na Jadranu

>> Ponovno zimski uvjeti na cestama, mećava u Lici

Na srednjem i južnom Jadranu puše umjereno do jako jugo, a mogući su u olujni udari. Na sjevernom Jadranu puše olujna i jaka bura koja mjestimice može prijeći i u orkanske udare. Iz DHMZ-a kažu kako se prestanak oborina očekuje sutra ujutro. 'Sutra će u unutrašnjosti temperature biti između -2 i -4 stupnja, a na Jadranu od 3 do 9. Prema kraju dana će se razvedriti, a time će i osjetno zahladnjeti', tvrdi dežurni prognostičar DHMZ-a.

Hladno idućih sedam dana

Dodaje kako nas najniže vrijednosti u termometru očekuju u subotu ujutro, kada će posvuda u unutrašnjosti stanovnici na svojoj koži osjetiti najviše pet stupnjeva ispod ništice. 'U unutrašnjosti će se mjeriti vrijednosti od -11 do -5, a na Jadranu od -1 do 4 stupnja', tvrde iz DHMZ-a. Dane vikenda obilježit će promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. 'U nedjelju temperature neće biti niske kao u subotu, no opet, bit će vrlo hladno, treba računati na vrijednosti od -8 do -3', dodao je prognostičar.

Iz DHMZ-a kažu kako će nastavak hladnog vremena potrajati idućih sedam do osam dana, a tek potkraj idućeg tjedna temperature će porasti. 'Pred nama su hladni dani, ali bitno je naglasiti da nas ne očekuju značajne oborine. Početkom tjedna valja računati na ponovno jačanje bure', kažu iz DHMZ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene