Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od lipnja

Stiglo pojašnjenje iz Grada: ''Nema govora o prenamjeni Kina Europa. Namjera je kino prijaviti na europske fondove''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba medijima je poslano priopćenje s obrazloženjem o zatvaranju Kina Europe.

Grad Zagreb otkazao je najam za Kino Europa, a razloge u priopćenju pojašnjava Tedi Lušetić, pročelnik ureda za imovinsko-pravne poslove.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada uputio je 28. ožujka dopis zakupniku objekta Kino Europa na adresi Varšavska 3 kojim traži predaju poslovnog prostora ukupne površine 1.389,30 m2 za obavljanje djelatnosti: provođenje kulturno-umjetničkog programa te pružanja ugostiteljske usluge, a u dijelu poslovnog prostora specijalizirana knjižara za film. Ured konstatira da je Ugovor o zakupu poslovnog prostora sklopljen na određeno vrijeme od 1.6. 2009. do 1.6.2019. te prestaje istekom ugovorenog roka.

S obzirom da je očevidima, ali i prema zahtjevima zakupca zaključeno da je nužna obnova predmetnog objekta, Grad Zagreb je poduzeo pripremne radnje u svrhu renoviranja objekta što uključuje sanaciju krovišta zgrade koje je u lošem stanju te prokišnjava, dok su oprema i stolice u dvorani dotrajale te ne odgovaraju tehničkim i sigurnosnim standardima, a sa stropa velike dvorane otpada žbuka. Također kotlovnica radi na lož ulje što ugrožava sigurnost posljetitelja i povećava troškove grijanja te je potrebno što prije izvesti plinofikaciju objekta.

Namjera je Grada kino prijaviti na Europske fondove, a na tragu pozitivnih primjera Prirodoslovnog, Etnografskog i Tehničkog muzeja. Za ovu proceduru važno je vlasništvo i posjed nad nekretninama. O tome svjedoči i primjer HPM-a gdje smo povukli 4,8 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije. Svakako treba istaknuti da se radi o zaštićenom objektu te da nema niti govora o prenamjeni objekta u neke druge sadržaje koji nisu vezani za kinoprikazivačku djelatnost.

Žao nam je da je Uprava kina, na čelu s g. Borisom T. Matićem odlučila Festivalu židovskog filma zatvoriti vrata. Ovu činjenicu nije potrebno komentirati.''

Podsjetimo, zatvara se kultno zagrebačko Kino Europa. Odlučila je to uprava kina. Kažu da su u petak iz zagrebačkog gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove dobili pismo u kojem su ih obavijestili kako im u lipnju istječe ugovor o zakupu, nakon čega bi trebali vratiti prostor kina gradu. Ova odluka naišla je na nezadovoljstvo građana.

Otkazani su festivali koji su se u kino trebali održavati. No, poslijepodne su nam potvrdili da će se projekcije ipak nastaviti od srijede, s nešto izmijenjenim programom. Za 19 sati najavljen je i skup potpore ispred kina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene