Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provodi se istražni postupak

'Offside': HNS će ukinuti suspenzije svima koji dokažu nevinost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski nogometni savez ukinut će suspenzije svim pripadnicima nogometne organizacije ukoliko se u istražnom postupku, kojega u sklopu akcije 'offside' provodi USKOK, dokaže da su nevini.

Rekao je to na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog odbora HNS-a dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković. Izvršni odbor HNS-a raspravljao je u u Kući hrvatskog nogometa o 'aktualnoj situaciji u svezi nedopuštenog klađenja', a drugi dopredsjednik HNS-a Josip Friščić je naglasio da ovo nije izolirana akcija jer se ona provodi u šest zemalja, ali da je nakon Njemačke Hrvatska prva zemlja koja je poduzela konkretne mjere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Namiještali utakmice Slučaj Offside: Sedmorica priznala krivnju Slika nije dostupna Sedmorica iznose obrane Danas počinje suđenje u slučaju 'Offside'

'Molim vas da razumijete situaciju u kojoj se nalazi HNS u trenutku dok USKOK provodi istražni postupak kojeg mi podupiremo i pružamo punu logističku potporu, ali Zakon nalaže da se u ovoj fazi ne smije govoriti o pojedinostima i zato smo naše zaključke sa sjednice Izvršnog odbora formulirali u priopćenju u kojem smo vam nastojali dati sukus današnje diskusije na sjednici Izvršnog odbora', kazao je Frišćić.

U priopćenju se između ostalog ističe da je 'suština kriminalnih aktivnosti i radnji u zloupotrebi klađenja, tj. klađenja u najvećem broju slučajeva na određene aspekte utakmice, a ne namještanje krajnjih rezultata utakmice od strane klubova, odnosno njihovih rukovodstava'. 'Ove kriminalne radnje dio su širih kriminalnih aktivnosti koje su uočene u više zemalja, kako u našem okružju, tako i na dalekom istoku, gdje se nalazi samo žarište ovog kriminala.

Ističemo da je Hrvatska uz Njemačku među prvim zemljama koje su poduzele odgovarajuće postupke za otkrivanje, procesuiranje i kažnjavanje počinitelja. Budući da se radi o tzv. uskočkim predmetima koji su u fazi istrage i pod oznakom tajnosti, Disciplinska komisija HNS-a suspendirala je sve sudionike ove afere protiv kojih nadležna državna tijela vode postupak, a članovi su nogometne organizacije.

>> HNS zabranio obavljanje 'nogometnih aktivnosti' uključenima u 'Offside'

Nastavno na ovo, imena pojedinaca, kao i izrečene sankcije, bit će obznanjeni čim kazneni postupak dođe u fazu da se imena pojedinaca mogu i smiju javno objaviti sukladno odredbama Zakona o USKOK-u. O dosad poduzetim radnjama HNS će izvijestiti nadležna tijela UEFA-a i FIFA-e i s njima i dalje tijesno surađivati i slijediti dobivene upute', stoji u priopćenju IO HNS-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene