Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Odvjetnik Vlade Zeca traži oslobađajuću presudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom je sudu u Požegi završnim riječima tužiteljstva te obrane okrivljenika nastavljeno je suđenje bivšem predsjedniku Uprave Kamen Ingrada Vladi Zecu i njegovim suradnicima. Iizricanje presude najavljeno je za petak, 13. srpnja.

Vladu Zeca, njegovu pomoćnicu Đurđicu Kristić i bivšeg ravnatelja Županijske uprave za ceste Milana Ivanka tereti se da su nezakonitim malverzacijama pribavili korist 'Kamen Ingradu' od 30-ak milijuna kuna oštetivši pritom Županijsku upravu za ceste, nekoliko banaka te osiguravateljskih i faktorinških društava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlado Zec izbjegao zatvor Slika nije dostupna Uhićen Vlado Zec

Vlado Zec je ostao pri svom ranije danom iskazu, a dodao je kako je kao predsjednik Skupštine Požeško-slavonske županije imao samo predstavničku, a ne izvršnu ovlast.

'Uz mene tu su bili i dopredsjednici skupštine i 40 vijećnika', rekao je Zec u svojoj završnoj obrani .

Njegov odvjetnik Branko Šerić zatražio je oslobađajuću presudu jer, kako je ustvrdio, tijekom dokaznog postupka nije utvrđeno da je postojala prijevarna namjera odnosno da Vlado Zec nije imao namjeru odraditi poslove za koje je dobivao novac.

Drugookrivljena Đurđica Kristić ustvrdila je pak da njoj nikada nije bila namjera pribavljati nikakvu korist Kamen Ingradu, već je željela da tvrtka posluje. Nije joj, rekla je, bila namjera da ikoga ošteti. Prema njezinim riječima, nikakvih problema ne bi ni bilo da nije pokrenut stečajni postupak, jer bi Kamen Ingrad s prihodima od 500 milijuna kuna sve uspio 'pokriti'.

Kristić je također ustvrdila kako je trećeokrivljeni Milan Ivanko
iznosio laži kako bi teret odgovornosti prebacio na druge.

U svojoj je obrani trećeokrivljeni Milan Ivanko istaknuo kako
'nikada, baš nikada ne bi dao nikakvu mjenicu da je znao u kakvim se financijskim problemima Kamen Ingrad nalazio'.

Nakon provedenog dokaznog postupka Državno je tužiteljstvo ostalo pri pravnoj klasifikaciji kaznenog djela za sve troje okrivljenih, no umjesto koristi od 29 milijuna i 700 tisuća kuna sada 'trojac' tereti za 34 milijuna kuna te prouzročenu štetu nešto veću od 37 milijuna kuna.

Tužiteljstvo je ipak djelomično odustalo od postojeće optužbe vezane uz Kvarner banku, Hrvatsku poštansku te Slatinsku banku budući da se iz činjeničnog stanja ne može utvrditi kazneno djelo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene