Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnik obitelji Cvjetković, Vladimir Gredelj, je uoči za petak zakazane deložacije te obitelji pozvao vjerovnika da prihvati njihovu ponudu i da sklope nagodbu temeljem koje bi obitelj Cvjetković "simbolično predala posjede svoga doma, ali nastavila u njemu živjeti idućih godinu dana uz dragovoljno plaćanje najamnine vlasniku".


U tom slučaju deložacija bi otpala kao nepotrebna, ustvrdio je Gredelj u javnom pozivu kojega je, kako navodi, poslao vodeći računa o ozračju koje je "dovedeno do usijanja, senzibilizaciji i odlučnosti velikog broja hrvatskih građana da spriječe deložaciju deveteročlane obitelji Cvjetković te nesagledivim posljedicama koje objektivno prijete po život i zdravlje ljudi u prigodi mogućeg sukoba policije i građana".

Vezani članci Harvey Weinstein i Georgina Chapman (Foto: AFP) Proći će nekažnjeno: Seksualni predator nagodio se sa svojim žrtvama za 44 milijuna dolara Problemi s isplatom graničnog duga dobavljačima (Foto: Dnevnik.hr) Agrokorovi dobavljači postavili uvjete Fortenovi: Hoće li prihvatiti ponudu da im se dug isplati u manjem iznosu?

Odvjetnik ističe i da bi vjerovnik prihvaćanjem ove ponude "u velikoj mjeri zaštitio svoje vlasničko pravo (u svemu osim mogućnosti da kuću odmah proda ). Dakle, stupio bi mirno u posjed i primao najamninu. Budući kuću i nije kupio za rješavanje svoga stambenog pitanja već zbog preprodaje, to mu ne bi smio biti veliki problem već prigoda da pokaže malo senzibiliteta za ugroženu obitelj", navodi Gredelj.

DELOŽACIJA KOJA JE PODIJELILA HRVATSKU Zakazan novi termin

"U periodu od godinu dana za očekivati je da se i sve danas još uvijek sporne okolnosti rasprave pred institucijama sustava te da sukladno tome spor u mirnom ozračju bude meritorno riješen i donesena konačna odluka, koju bi se stranke nagodbom obvezale poštivati. Zaključno, unatoč nezadovoljstva odlukom Ustavnog suda RH, kojom su naše tužbe nekim čudom u roku tri dana odbačene, a koju ćemo pobijati pred Europskim sudom za ljudska prava želim obavijestiti hrvatsku javnost da sam kao izraz dobre volje u naprijed navedenom kontekstu pozvao gospodina Žibrata, sutra u četvrtak u 12 sati u moj ured da razmotrimo sve uvjete zaključenja spomenute nagodbe. Ako njihova pružena ruka ne bude prihvaćena i deložacija se dogodi, obitelj Cvjetković koristi prigodu zahvaliti svima na potpori ali ih poziva na dostojanstveno gandijevsko ponašanje te da se svakako suzdrže od nasilja", napisao je Gredelj.

Članovi obitelji Cvjetković objavili su u utorak da je sud za petak u devet sati zakazao novu deložaciju iz njihova doma na zagrebačkom Bukovcu pa su zajedno s predstavnicima sindikata, Živog zida i udruga pozvali građane da ih dođu podržati.

Općinski sud u Novom Zagrebu, pred kojim se vodi ovršni postupak u pravnoj stvari "Croatia banka - Tomislav Cvjetković", izvijestio je u utorak kako ovršenik Tomislav Cvjetković i njegova obitelj usprkos pravomoćnim sudskim odlukama više od pet godina odbijaju predati u posjed nekretninu njezinom vlasniku koji ju je kupio na javnoj dražbi i na čije pravo vlasništva ne može utjecati ishod brojnih parnica koje ta obitelj vodi protiv ovrhovoditelja.

Ustavni sud odbio je ustavne tužbe koju su podnijeli članovi zagrebačke obitelji Cvjetković i njihovi odvjetnici kako bi osporili odbijanje njihova prijedloga za odgodu ovrhe i spriječili deložaciju iz njihova doma te je upozorio da poticanje na neizvršavanje sudskih odluka vodi u bezakonje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju