Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu zaprimili optužnicu

PLAN KALMETINOG ODVJETNIKA - Otkriva što će poduzeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krešimir Vilajtović poručio je kako će iskoristiti svoje zakonsko pravo i odgovoriti na optužnicu.

O optužnici protiv Božidara Kalmete razgovarali smo s njegovim odvjetnikom Krešimirom Vilajtovićem.

Pročitajte i ovo Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita Inspektor s prstima u pekmezu Optužen doktor za mito: Pokloni mi rezane kamene ploče i sve će biti OK Slika nije dostupna Afera Remorker Ni treći put nije uspjelo: Sud ponovno bez odluke o Kalmeti

'Uvodno je potrebno reći da optužnicu niti gospodin Kalmeta niti ja kao njegov branitelj nismo zaprimili, prema tome sva saznanja crpimo iz priopćenja USKOK-a i tu vidimo zapravo da se radi o inkriminaciji koja je zapravo bila sadržana i u zahtjevu za provođenje istrage protiv gospodina Kalmete', rekao je Vilajtović i dodao kako bi bi bilo što detaljnije što bi rekao bile spekulacije s njegove strane jer ispred sebe nema optužnicu.

PRVA KALMETINA REAKCIJA NA OPTUŽNICU

Čuo se, rekao nam je, sa svojim klijentom.

'I on i ja smo spremni za tu pravnu bitku. Ta pravna bitka sada iz sfere USKOK-a dolazi na sud. Naravno da ćemo iskoristiti svoje zakonsko pravo i odgovoriti na takvu optužnicu, a onda ćemo vidjeti što će optužno vijeće povodom našeg pisanog odgovora i kakvu će odluku donijeti, hoće li potvrditi ili vratiti takvu optužnicu. Sada krećemo u pravnu bitku pred sudom', rekao je odvjetnik.

USKOK podigao optužnicu protiv Božidara Kalmete

Evo što je predsjednica rekla na optužnicu protiv moćnog Kalmete

Naglasio je kako Kalmeta 'najodlučnije odbacuje inkriminacije koje mu se stavljaju na teret'.

'Treba reći da u istrazi nisu pribavljeni niti materijalni niti personalni dokazi koji terete gospodina Kalmetu. Dakle, niti jedan svjedok saslušan u ovoj istrazi, niti jedan suokrivljenik koji je iznio svoju obranu ne govori o tome da je bilo kada predao bilo koji novčani iznos gospodinu Kalmeti', poručio je Vilajtović i dodao da je to vrlo značajno.

Na tvrdnju kako je u pitanju velik novčani iznos rekao je kako prema priopćenju vidi da se radi o znatnim novčanim iznosima.

'Međutim radi li se o 1000 kuna ili 1000 eura ili tri milijuna eura - apsolutna pozicija odnosno stav mene kao njegovog branitelja i gospodina Kalmete vrlo je jasan, dakle mi vjerujemo da takva optužnica neće nikada stupiti na pravnu snagu', zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene