Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odvjetnik Ane Magaš pred disciplinskom komisijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv zadarskog odvjetnika Marka Marinovića danas je unutar Hrvatske odvjetničke komore pokrenut disciplinski postupak zbog sumnje da je medijskim istupima o bivšoj klijentici Ani Magaš prekršio odredbu o čuvanju odvjetničke tajne.

Marinovića je prijavio disciplinski tužitelj HOK-a zbog sumnje da je u svojim istupima u javnosti prekršio odredbu o čuvanju odvjetničke tajne s mogućim posljedicama za završetak kaznenog progona protiv Ane Magaš, čime je počinio teže povrijede dužnosti i ugleda odvjetništva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uspjeh i iza rešetaka 'Kralj otpada' u pritvoru dobio priznanje HGK-a Slika nije dostupna Danas presuda Marinoviću?

"Ovakvim istupanjima u javnosti, ukoliko mu se dokaže disciplinski prijestup, ne samo da je naštetio obrani obrani i novim braniteljima Ane Magaš, već i cijelom odvjetništvu", stoji u priopćenju Odvjetničke komore u kojemu kažu da će o ishodu disciplinskog postupka izvijestiti javnost.

Odvjetnik Marinović danas nije bio dostupan za izjavu.

On je zastupao Anu Magaš koja mu je otkazala punomoć nakon što je na ponovljenom suđenju, u rujnu ove godine, za ubojstvo supruga nepravomoćno osuđena na osam godina zatvora.

Mediji su posljednjih dana objavili nekoliko Marinovićevih izjava u kojima tvrdi da njegova bivša klijentica nije bila žrtva obiteljskog nasilja te da je stvaranju takve slike u javnosti pridonio i on jer je to bilo u interesu obrane. Kazao je i da njegovo mišljenje o Ani Magaš, kada bi ga mogao iznositi, za nju "nebi bilo povoljno".

Njegove izjave objavljene su nakon napisa da je od obitelji bivše klijentice za obranu dobio 38 tisuća eura. Odvjetnik pak tvrdi da je prema ranijem dogovoru obranu naplatio 15 tisuća eura, dok bi prema tarifi trošak iznosio gotovo pola milijuna kuna.

Prema Zakonu o odvjetništvu i Statutu Odvjetničke komore prijavljen odvjetnik u roku 15 dana ima pravo očitovanja na optužbe nakon čega disciplinski tužitelj odlučuje o podizanju optužnice. Ako do to ga dođe, postupak vodi tročlani disciplinski sud, u pravilu iza zatvorenih vrata.

Za teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva, za što se tereti
Marinovića, može se izreći ukor, novčana kazna ili gubitak prava na obavljanje odvjetništva od šest mjeseci do 10 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene