Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državni odvjetnici Hrvatske i Makedonije, Mladen Bajić i Ljupčo Švrgovski, potpisali su u Skoplju sporazum o suradnji u borbi protiv svih oblika teškog kriminala i korupcije.


Sporazum obvezuje obje strane na stalnu komunikaciju i razmjenu dokaza i činjenica relevatnih za predistražni postupak kod kaznenih djela kao što su pranje novca, trgovina ljudima i drogom i druga, što će pridonijeti učinkovitijoj borbi protiv kriminala i korupcije u obe zemlje, rekao je Švrgovski.

Vezani članci Darko Krušlin Sudac Krušlin: "Popilo se, na povratku sam postao svjestan da mi je Mamićev sat na ruci pa sam ga odlučio vratiti" Slika nije dostupna Saborski Odbor od državnog odvjetnika traži dodatne informacije o slučaju Pukanić

Bajić je objasnio da će Sporazum ukloniti birokratske barijere i omogućiti izravnu suradnju javnih odvjetnika na svim razinama. Ovaj sporazum je samo prvi korak u boljoj i užoj suradnji, a slijedi daljnja suradnja stručnih timova u borbi protiv svih oblika kriminala, dodao je Bajić.

Odgovarajući na pitanje novinara o tijeku istrage o prometnoj nesreći u kojoj je poginuo makedonski pjevač Toše Proeski, Bajić je rekao da je predmet gotov i da će sljedećih dana biti dostavljen makedonskim organima.

 Bajić je naglasio da je hrvatsko Državno odvjetništvo ustrajalo na tome da se utvrde sve bitne činjenice u zapisniku o očevidu, obdukciji i prometnom vještačenju, što će kolegama u Makedoniji omogućiti donošenje pravedne odluke kod utvrđivanja krivnje za nesreću.