Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odvjetnici Hrvatske i Makedonije potpisali sporazum o suradnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni odvjetnici Hrvatske i Makedonije, Mladen Bajić i Ljupčo Švrgovski, potpisali su u Skoplju sporazum o suradnji u borbi protiv svih oblika teškog kriminala i korupcije.

Sporazum obvezuje obje strane na stalnu komunikaciju i razmjenu dokaza i činjenica relevatnih za predistražni postupak kod kaznenih djela kao što su pranje novca, trgovina ljudima i drogom i druga, što će pridonijeti učinkovitijoj borbi protiv kriminala i korupcije u obe zemlje, rekao je Švrgovski.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

Bajić je objasnio da će Sporazum ukloniti birokratske barijere i omogućiti izravnu suradnju javnih odvjetnika na svim razinama. Ovaj sporazum je samo prvi korak u boljoj i užoj suradnji, a slijedi daljnja suradnja stručnih timova u borbi protiv svih oblika kriminala, dodao je Bajić.

Odgovarajući na pitanje novinara o tijeku istrage o prometnoj nesreći u kojoj je poginuo makedonski pjevač Toše Proeski, Bajić je rekao da je predmet gotov i da će sljedećih dana biti dostavljen makedonskim organima.

 Bajić je naglasio da je hrvatsko Državno odvjetništvo ustrajalo na tome da se utvrde sve bitne činjenice u zapisniku o očevidu, obdukciji i prometnom vještačenju, što će kolegama u Makedoniji omogućiti donošenje pravedne odluke kod utvrđivanja krivnje za nesreću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene