Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ministarstvo mora

Odsukan tanker s otočića Pokonji dol kod Hvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se noćas oko ponoći motorni tanker 'Antonia' nasukao na otočić Pokonji Dol kod otoka Hvara, nakon ispumpanog balasta odsukao se oko 2,30 sati, uz vlastiti pogon.

U toj pomorskoj nesreći nije došlo do onečišćenja mora, a nema ni ozlijeđenih, javilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodajući da će Lučka kapetanija Split provesti istragu radi utvrđivanja uzroka nesreće.

Pročitajte i ovo Zapaljen tanker DRAMA U CRVENOM MORU FOTO Gori naftni tanker pogođen projektilom hutista: "Vojni brodovi stižu u pomoć" Ilustracija Predmet spora Nova kriza koja bi mogla eskalirati: Naoružani vojnici upali na tanker, čini se da plovi prema Iranu!

Na mjesto nesreće noćas je isplovio šef ispostave kapetanije Hvar, brod iz Splita 'Pojišan' te brodica 76-ST (DVD Kaštel Gomilica) sa branom. Na mjesto nasukanja upućen je i tegljač 'Argus' Brodospasa koji će pratiti tanker do terminala u Solin, gdje će se izvršiti degazacija, nakon čega će brod najvjerojatnije otići na popravak u Vranjic.

U priopćenju se podsjeća da je brod jučer oko 14 sati sa pet članova posade isplovio iz luke Sustipan (Dubrovnik) za terminal 'Ina -Petronafta' Solin u balastu, bez tereta, sa oko 1.500 litara pogonskog goriva. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene