Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što se noćas oko ponoći motorni tanker 'Antonia' nasukao na otočić Pokonji Dol kod otoka Hvara, nakon ispumpanog balasta odsukao se oko 2,30 sati, uz vlastiti pogon.


U toj pomorskoj nesreći nije došlo do onečišćenja mora, a nema ni ozlijeđenih, javilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodajući da će Lučka kapetanija Split provesti istragu radi utvrđivanja uzroka nesreće.

Vezani članci Slika nije dostupna Oglasio se vlasnik privatnog zoološkog vrta na Hvaru: "Prijatelj Simba otišao je s otoka. Preuzeli smo brigu o njemu kad je bio mladunče, da ga spasimo od sigurne smrti" Policija U moru na Hvaru nestao muškarac, pomorska policija i Lučka kapetanija tragaju za njime

Na mjesto nesreće noćas je isplovio šef ispostave kapetanije Hvar, brod iz Splita 'Pojišan' te brodica 76-ST (DVD Kaštel Gomilica) sa branom. Na mjesto nasukanja upućen je i tegljač 'Argus' Brodospasa koji će pratiti tanker do terminala u Solin, gdje će se izvršiti degazacija, nakon čega će brod najvjerojatnije otići na popravak u Vranjic.

U priopćenju se podsjeća da je brod jučer oko 14 sati sa pet članova posade isplovio iz luke Sustipan (Dubrovnik) za terminal 'Ina -Petronafta' Solin u balastu, bez tereta, sa oko 1.500 litara pogonskog goriva. (Hina)