Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekreacija i zabava

Održano Prvenstvo Hrvatske u Enduro MTB disciplini

Bisiklistička utrka na Sljemenu (Foto: BK Opušteno)
Bisiklistička utrka na Sljemenu (Foto: BK Opušteno) BK Opušteno
Aktualno Galerija Bisiklistička utrka na Sljemenu (Foto: BK Opušteno) Bisiklistička utrka na Sljemenu (Foto: BK Opušteno) Foto: BK Opušteno +0 Biciklistička utrka na Sljemenu (Foto: BK Opušteno) Galerija 1/2 >>
U nedjelju 19. svibnja na sljemenskim obroncima, Šumarske jaslice, održana je rekreativna biciklistička utrka "Enduro Zagreb 2019" i utrka za prvenstvo Grada Zagreba u enduro MTB disciplini.

Enduro utrke, u ovoj disciplini koja u doslovnom prijevodu znači "izdržljivost", a kombinira uphill i downhill vožnju, već se godinama održavaju u cijelom svijetu, a odnedavno se domaći entuzijasti mogu natjecati i u Hrvatskoj. Ove nedjelje održano je Grada Zagreba koju je pripremao biciklistički klub "Opušteno", ujedno i organizator ovogodišnje utrke "Enduro Zagreb 2019".

Nekoliko novih staza isprobali su uzbuđeni domaći i inozemni natjecatelji, koji su u ukupno odvozili pet etape utrke, dok su atraktivni prizori njihove brze vožnje oduševili mnogobrojne posjetitelje. Tako su prvaci u svojim dobnim skupinama postali Frano Liović iz "BK Opušteno", Ivo Jarić iz "BK Škola biciklizma Zagreb", Ivan Brajković iz "BK Opušteno".

Prvakinja Hrvatske ove je godine Gorana Težak iz "Adrenalina MTB Team", dok je juniorski prvak Alen Smolić iz "BBK Team Rodeo". Ovogodišnjim pobjednicima nagrade je uručila predstavnica gradonačelnika grada Zagreba, gđa Darinka Jug.
Novim enduro zonama obogaćena je zagrebačka ponuda biciklističkih staza, a Sljeme je postalo oaza svih zaljubljenika u adrenalin i biciklizam.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene