Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naknada troškova

Održana još jedna telefonska sjednica Vlade: Evo što su odlučili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor.

Tehnička Vlada održala je telefonsku sjednicu. O odlukama koje su donijeli izvijestili su u priopćenju za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

'Vlada Republike Hrvatske održala je danas, 4. kolovoza 2016. godine, telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor.

Odlukom se utvrđuje da pravo na naknadu troškova imaju političke stranke i nezavisne liste koje na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor dobiju više od 5% važećih glasova birača izborne jedinice, političke stranke koje su predložile kandidate za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina koji su postali zastupnici u Hrvatskome saboru, kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina koje su kandidirali birači i udruge nacionalnih manjina, a koji su postali zastupnici u Hrvatskome saboru te kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina zastupljenih u stanovništvu Republike Hrvatske s manje od 1,5% stanovnika, koji na izborima nisu postali zastupnici u Hrvatskome saboru, a dobili su više od 15% važećih glasova birača izborne jedinice.

Također, političke stranke, nezavisne liste i kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 135.000,00 kuna, po osvojenom zastupničkom mjestu, dok političke stranke i nezavisne liste koje su na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor dobile više od 5% važećih glasova birača izborne jedinice, a nisu osvojile zastupničko mjesto u Hrvatskome saboru, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 22.500,00 kuna.

Kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina zastupljenih u stanovništvu Republike Hrvatske s manje od 1,5% stanovnika, koji na izborima nisu postali zastupnici u Hrvatskome saboru, a dobili su više od 15% važećih glasova birača izborne jedinice, imaju pravo na naknadu u visini od 15% iznosa naknade koja pripada zastupniku.

Tekst Odluke o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor dostupan je na poveznici:

https://vlada.gov.hr/sjednice/35-telefonska-sjednica-vlade-republike-hrvatske/19327'

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene