Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor.


Tehnička Vlada održala je telefonsku sjednicu. O odlukama koje su donijeli izvijestili su u priopćenju za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Imunološki zavod - 1 Radnici Imunološkog nakon novih obećanja: "Stiglo je sve prekasno", "Ovo je odluka koju treba pozdraviti, ali je tek prvi korak" Ministar financija Zdravko Marić - 1 Marić otkrio detalje rebalansa proračuna: Prihodi se povećavaju za 3, a rashodi za 9,4 milijardi kuna

'Vlada Republike Hrvatske održala je danas, 4. kolovoza 2016. godine, telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor.

Odlukom se utvrđuje da pravo na naknadu troškova imaju političke stranke i nezavisne liste koje na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor dobiju više od 5% važećih glasova birača izborne jedinice, političke stranke koje su predložile kandidate za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina koji su postali zastupnici u Hrvatskome saboru, kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina koje su kandidirali birači i udruge nacionalnih manjina, a koji su postali zastupnici u Hrvatskome saboru te kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina zastupljenih u stanovništvu Republike Hrvatske s manje od 1,5% stanovnika, koji na izborima nisu postali zastupnici u Hrvatskome saboru, a dobili su više od 15% važećih glasova birača izborne jedinice.

Također, političke stranke, nezavisne liste i kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 135.000,00 kuna, po osvojenom zastupničkom mjestu, dok političke stranke i nezavisne liste koje su na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor dobile više od 5% važećih glasova birača izborne jedinice, a nisu osvojile zastupničko mjesto u Hrvatskome saboru, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 22.500,00 kuna.

Kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina zastupljenih u stanovništvu Republike Hrvatske s manje od 1,5% stanovnika, koji na izborima nisu postali zastupnici u Hrvatskome saboru, a dobili su više od 15% važećih glasova birača izborne jedinice, imaju pravo na naknadu u visini od 15% iznosa naknade koja pripada zastupniku.

Tekst Odluke o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor dostupan je na poveznici:

https://vlada.gov.hr/sjednice/35-telefonska-sjednica-vlade-republike-hrvatske/19327'