Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godišnjica smrti

Održana misa zadušnica za Franju Tuđmana, došli i generali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misa zadušnica za prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, koju je predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac, služena je večeras Zavjetnoj crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu.

Misi je nazočila obitelj Tuđman, umirovljeni generali Hrvatske vojske, među kojima i general Ante Gotovina te potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završne riječi Srbije 'Akciju Oluja isplanirali su zločinci koje Hrvatska slavi kao heroje' Slika nije dostupna Generali na slobodi Hrvatski dan za povijest!

Biskup Jezerinac je u propovijedi istaknuo kako je hrvatski narod 90-ih godina proživljavao tragediju Jeruzalema i Samarije u vrijeme proroka Izajije. 'Došli su neki bezbožni ljudi, zauzeli zemlju, protjerali živalj i rekli da je to njihova zemlja te uveli svoje zakone', rekao je Jezerinac dodavši kako su spalili zemlju te stvorili pustoš i beznađe.

>> Ankica i Nevenka na Tuđmanovu grobu s HDZ-om, došli i generali

U teškim i presudnim danima za zemlju Bog svojim duhom govori po ljudima, rekao je i dodao kako je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman bio erudit duha, ljubitelj povijesti, razboriti i mudri vojnik te veliki državnik.

Po biskupovim riječima, Tuđman je svojim činima omogućio narodu da oslobodi svoju zemlja i u njoj učvrsti mir.

Hrvatski narod i hrvatska država imali su u teškim vremenima u Franji Tuđmanu pravoga sina koji je omogućio da se razagna beznađe i donese sloboda svakom da slobodno ispovijeda svoju vjeru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene