Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sve osmaše

Održana manifestacija 'Dojdi osmaš, Zagreb te zove'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpanj je mjesec kada će brige osmaša završiti, a to je upis u srednje škole. Ove godine upisi su bez redova, gužvi, papirologije - sve ide putem interneta. No da bi što lakše odabrali školu, odgovore su potražili od starijih učenika, na tradicionalnoj manifestaciji 'Dojdi osmaš, Zagreb te zove'.

Danas nije bio dan za ispite, knjige, odgovaranja. U prvom planu - ono na što su sve žene slabe. 'Napravila sam dnevni look u kojem se koristi lagani puder, lagano iscrtane obrve i lagano smeđe sjenilo za dan', kazala je srednjoškolka Martina. Predstaviti svoju školu osmašima najbolje što mogu i olakšati im odabir - zadatak je ovih srednjoškolaca.

'Nudimo jako puno različitih programa - prirodoslovna gimnazija, kozmetičkog smjera, kemijskog, ekološkog', dodala je Martina, učenica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Školska godina 2023./2024. Od ponedjeljka počinju prijave za upise u prvi razred srednje škole: Ovo su detalji koje morate znati Slika nije dostupna Uskoro upisi I njih već brine kako će dobiti posao...

Bodovni pragovi su različiti, 30 učenika u 10-ak razreda. Traži se, kažu, klupa više. 'Prošle godine je ravnatelj uveo još jedan razred jer je bila navala, to sve govori', kazala je Kristina.

>>
Kreću E-upisi u srednje škole!

Matea i Lucija znaju što se nosi na glavi. Kako složiti najbolju frizuru. 'To je trogodišnja škola, jedan tjedan praksa, jedan tjedan škola. Škola je predobra', kazala je Matea. Čini se kako i osmaši razmišljaju unaprijed. Upisuju on što vole, ali i što se traži na tržištu rada.

Nikola je odabrao školu za autolakirera jer je to, smatra, dosta traženo zanimanje. Ana je buduća medicinska sestra. 'Medicina je jedan od najhumanijih poslova i to zadovoljstvo pomaganja ljudima', kazala je Ana. Za budućnost oni ne brinu.

Ovo je prva generacija osmaša koja će srednju školu odabrati - putem interneta. Iako na raspolaganju imaju 10 programa u 5 škola, odgovore su potražili od starijih srednjoškolaca.'Grafički dizajn ili jezična gimnazija. Ovdje sam jako puno saznala', kazala je Eda. Samo trebaju odabrati srednju školu, a to mogu do 26. lipnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene