Lov na tunu sve je popularniji u Hrvatskoj, a za sobom privlači i nešto bogatiju klijentelu. U riječkom akvatoriju za dva se tjedna održava veliko natjecanje u lovu na tunu, a održana je i generalna proba.

Galerija Pripreme za ribarsko natjecanje BIG OM, koje se održava u riječkom akvatoriju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pripreme za ribarsko natjecanje BIG OM, koje se održava u riječkom akvatoriju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pripreme za ribarsko natjecanje BIG OM, koje se održava u riječkom akvatoriju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +0 Pripreme za ribarsko natjecanje BIG OM, koje se održava u riječkom akvatoriju (Foto: Dnevnik.hr) - 4

Ribari iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva, se pripremaju za ribarsko natjecanje BIG OM.

Vezani članci Slika nije dostupna Hrvatsko ribarstvo u moru problema, a hrvatski ribari kao ribe na suhom Slika nije dostupna Oni se pitaju od čega će živjeti, a građani su zgroženi: 'Najbolje sve uništiti'

"To je adrenalin, to ne može svatko razumjeti. Jednom kad probate biti ćete stalno ovdje, svake godine", rekao je Željko Barčić, ribolovac iz Rijeke.

Ribarski inspektori pazili su da sve bude po pravilima.

"Gledamo minimalnu količinu tune te da se riba koje se puštaju nakon ulova ne izvlače na brod", objasnio je Neven Paparić, viši ribarski inspektor.

Za dva tjedna Kvarner će biti pun ljubitelja lova na tune jer se održava natjecanje koje okuplja ribolovce iz Hrvatske i okolice.

"Uvijek je prisutno oko 20-25 brodova i uvijek bude ulova. Imamo lijepe rezultate i pobjednik ide na natjecanje u Kostariku", rekao je Tomo Sparožić, organizator ribarskog natjecanja BIG OM.

Riba bačena u more kao mamac za tune privukla je dupine, u čijoj su igri uživali nautičari. Veće jato, među kojima je bilo i mladih primjeraka, u omišaljskom akvatoriju zabavljalo je i turiste i natjecatelje.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju