Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće posjetitelja

Kod boćarskog doma mnogi su probali hodati po vodi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabavna strana znanosti oduševila je tisuće posjetitelja na drugom po redu znanstvenom pikniku, namijenjenom svima od 3. do 93. godine.

U zagrebačkom Boćarskom domu mnogi su isprobali hodati po vodi, igrati računalnu igricu preko plastelina, a naučili su i napraviti fosil. Na pikniku su sudjelovali i znanstvenici iz SAD-a, Estonije, Slovenije i mnogih drugih zemalja.

Pročitajte i ovo Mladi i znanost - 2 14 područja Od loptice skočice do željeza u čokoladi: Djeca i mladi oduševljeni Festivalom znanosti Slika nije dostupna Ugroženo važno područje Neobične vrste u rijeci Neretvi zabrinule znanstvenike: Ova pojava nikako nije bezazlena

'Prošle godine smo imali nekakvih desetak tisuća ljudi, a ove godine već u ovih par sati mislim da je toliko prošlo kroz Boćarski dom', kaže Davor Komerički, jedan od inicijatora Znanstvenog piknika.

>> Dva smo koraka bliže odgovoru na pitanje kako je nastao život na Zemlji

Da je bilo mnogo zabave i zanimljivih stvari, svjedočili su gosti. 'Pa, bilo nam je najbolje kada smo trčali po brašnu i vodi', komentira posjetioc Borna.

Uz radionice i eksperimente, ovakvim se piknikom želi popularizirati znanost, a mlade ljude potaknuti da je izaberu kao svoj životni poziv. Znanstveni piknik traje do 20:00 sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene