Zabavna strana znanosti oduševila je tisuće posjetitelja na drugom po redu znanstvenom pikniku, namijenjenom svima od 3. do 93. godine.


U zagrebačkom Boćarskom domu mnogi su isprobali hodati po vodi, igrati računalnu igricu preko plastelina, a naučili su i napraviti fosil. Na pikniku su sudjelovali i znanstvenici iz SAD-a, Estonije, Slovenije i mnogih drugih zemalja.

Vezani članci Koronavirus u Wuhanu, ilustracija Znanstvenici WHO-a došli do novog otkrića: Virus se u početku širio više nego što se mislilo Dragan Primorac, Ivan Đikić Primorac odbacuje Đikićeve optužbe za sukob interesa: "On vjeruje da neistina koja se ponovi više puta, s vremenom postaje istina. Sve mu opraštam"

'Prošle godine smo imali nekakvih desetak tisuća ljudi, a ove godine već u ovih par sati mislim da je toliko prošlo kroz Boćarski dom', kaže Davor Komerički, jedan od inicijatora Znanstvenog piknika.

>> Dva smo koraka bliže odgovoru na pitanje kako je nastao život na Zemlji

Da je bilo mnogo zabave i zanimljivih stvari, svjedočili su gosti. 'Pa, bilo nam je najbolje kada smo trčali po brašnu i vodi', komentira posjetioc Borna.

Uz radionice i eksperimente, ovakvim se piknikom želi popularizirati znanost, a mlade ljude potaknuti da je izaberu kao svoj životni poziv. Znanstveni piknik traje do 20:00 sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook