Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okupljanje na Markovu trgu

'Odluka Ustavnog suda je neočekivana i dobrodošla'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović rekao je danas komentirajući odluku Ustavnog suda, koji je ukinuo odredbu o zabrani okupljanja na Pantovčaku i Markovu trgu, da je to nešto očekivano i da je takva odluka dobrodošla.

'Ja sam kao zastupnik bio protiv jedne takve odredbe', kazao je Josipović i dodao da je druga stvar prijelazni period od godine dana te da je Ustavni sud smatrao da je to primjereni rok prilagodbe.

'Odluka Ustavnog suda je tu, moramo je poštivati, u suštini to je ukidanje odredbe i mislim da je odluka očekivana i dobrodošla', zaključio je Josipović u izjavi novinarima prije početka sastanka s predstavnicima sindikata i inicijative Akademska solidarnost.

Ustavni sud jednoglasno je danas ukinuo zabranu javnog okupljanja i prosvjeda u krugu 100 metara od Ureda Predsjednika dok zabrana okupljanja na Markovu trgu, gdje su sjedišta Vlade, Hrvatskog sabora i Ustavnog suda, ostaje na snazi do 15. srpnja iduće godine, čime je zakonodavcu dana mogućnost da do tada izmijeni osporeni Zakon i uredi ga u skladu s Ustavom.

Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec objasnila je da zabrana okupljanja na Markovu trgu 'nije apriori neustavna' već je neustavno praviti razliku u vrstama okupljanja na tom trgu. (Hina)

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene