Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odluka o ZERP-u idući tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader najavio je da će Vlada prijedlog odluke o primjeni ZERP-a u Sabor uputiti nakon što, kako očekuje, u utorak ili srijedu, o prijedlogu dobije povratnu informaciju od stranaka koje su sudjelovale na večerašnjem sastanku u sjedištu Vlade.

Hrvatski sabor bi prema našim procjenama tu odluku donio idući tjedan, rekao je Sanader, koji je večeras u Banskim dvorima predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću i čelnicima većine parlamentarnih stranaka iznio Vladin prijedlog pravila primjene Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa (ZERP).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader: 'Obje strane su odgovorne' Slika nije dostupna Doris Pack: Ne razumijem u čemu je problem s hrvatskim ZERP-om

Predsjednik Mesić je podržao prijedlog, a ostali ga, rekao je
citirajući neke sudionike sastanka, dobro gledaju.

Dogovorili smo se da će se predstavnici stranaka koji su bili na sastanku konzultirati na stranačkim tijelima do utorka i srijede kada bi Vlada od njih trebala dobiti povratnu informaciju, rekao je Sanader.

'Nakon toga mi bismo donijeli taj prijedlog odluke i uputili ga u Hrvatski sabor koji bi prema našim procjenama tu odluku donio idući tjedan', rekao je.

'Sastanak je pokazao da možemo pronaći mogućnosti kako zadovoljiti opći interes, ne na uštrb proglašenja ZERP-a, ni puta prema EU', rekao je.

Nije želio govoriti o sadržaju odluke, samo je ustvrdio kako ona vodi računa o oba nacionalna interesa.

Uz članove Vlade, predvođene premijerom Ivom Sanaderom, sastanku su nazočili predsjednik Republike Stjepan Mesić, Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predstavnici gotovo svih parlamentarnih stranaka, a nisu viđeni predstavnici HSP-a, HDSSB-a i DC-a.

U ime HSS-a nazočio je Josip Friščić, HSLS-a Đurđa Adlešić, HSU-a Vladimir Jordan, SDP-a Mate Arlović i Neven Mimica, HNS-a Vesna Pusić, SDSS-a Milorad Pupovac te IDS-a Ivan Jakovčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene