Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri mogućnosti

Odluka o sudbini TDR-a: Radnici strahuju za budućnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je na skupštini rečeno kako se neće dirati radna mjesta, radnici se boje stranog kupca i nadaju se da će TDR ipak ostati dio Adris grupe .

Glavna skupština Adris grupe odlučivala je o sudbini Tvornice duhana Rovinj. Uprava je dobila suglasnost da pregovara s ponuđačima i odabere one za koje procjeni da su najbolji. Napomenuli su da u svakom slučaju neće doći do zatvaranja tvornice u Kanfanaru i da će se zadržati radna mjesta.

Pročitajte i ovo Državne bolnice i upravljačka prava - 2 ozdravljenje sustava Obećali su da će država šefovati bolnicama, no sve kasni: "Ne mislim da će išta biti bolje" Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti''

Tri su mogućnosti koje dolaze u obzir: nastavak samostalnog poslovanja, spajanje sa sličnim tvrtkama ili prodaja dijela vlasništva TDR-a.

POTPISANO JE - Adris grupa kupuje Croatia osiguranje

'Svaka od strateških opcija uključuje zadržavanje proizvodnje u Kanfanaru i očuvanje radnih mjesta i druga činjenica da novac, ukoliko dođe do prodaje imovine, bit će upotrijebljen za daljnji rast i razvoj Adris grupe', rekao je Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe.

Adris, naime, želi nastaviti poslovanje u području osiguranja i turizma. No, radnici ipak strahuju za budućnost.

Ministar financija OBRUŠIO se na kritičara cijene Croatia Osiguranja

Adris grupa želi se profilirati u pravcu turizma i osiguranja. Svaki dan u državni proračun uplaćuje više od 12 milijuna kuna. Osim proizvodnjom duhanskih proizvoda investira u turizam, proizvodnju zdrave hrane i osiguranje. U samoj tvornici duhana zaposleno je više od 600 ljudi. Kažu kako se uistinu boje za svoju budućnost. Iako je na skupštini rečeno kako se neće dirati radna mjesta, radnici se boje stranog kupca, a nadaju se da će TDR ipak ostati dio Adris grupe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene