Iako je na skupštini rečeno kako se neće dirati radna mjesta, radnici se boje stranog kupca i nadaju se da će TDR ipak ostati dio Adris grupe .


Glavna skupština Adris grupe odlučivala je o sudbini Tvornice duhana Rovinj. Uprava je dobila suglasnost da pregovara s ponuđačima i odabere one za koje procjeni da su najbolji. Napomenuli su da u svakom slučaju neće doći do zatvaranja tvornice u Kanfanaru i da će se zadržati radna mjesta.

Vezani članci Misno slavlje u katedrali (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Kardinal Bozanić na uskrsnoj se misi osvrnuo na radnike Uljanika i 3. maja i zapitao gdje je vlast, Plenković mu odgovorio Radnik Uljanika Nediljko Zetkov (Foto: Dnenvik.hr) Uskrs dočekuju na rubu siromaštva: Radnici 3. maja uskrsni ručak će imati zahvaljujući donacijama

Tri su mogućnosti koje dolaze u obzir: nastavak samostalnog poslovanja, spajanje sa sličnim tvrtkama ili prodaja dijela vlasništva TDR-a.

POTPISANO JE - Adris grupa kupuje Croatia osiguranje

'Svaka od strateških opcija uključuje zadržavanje proizvodnje u Kanfanaru i očuvanje radnih mjesta i druga činjenica da novac, ukoliko dođe do prodaje imovine, bit će upotrijebljen za daljnji rast i razvoj Adris grupe', rekao je Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe.

Adris, naime, želi nastaviti poslovanje u području osiguranja i turizma. No, radnici ipak strahuju za budućnost.

Ministar financija OBRUŠIO se na kritičara cijene Croatia Osiguranja

Adris grupa želi se profilirati u pravcu turizma i osiguranja. Svaki dan u državni proračun uplaćuje više od 12 milijuna kuna. Osim proizvodnjom duhanskih proizvoda investira u turizam, proizvodnju zdrave hrane i osiguranje. U samoj tvornici duhana zaposleno je više od 600 ljudi. Kažu kako se uistinu boje za svoju budućnost. Iako je na skupštini rečeno kako se neće dirati radna mjesta, radnici se boje stranog kupca, a nadaju se da će TDR ipak ostati dio Adris grupe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook