Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na splitskome Trgovačkom sudu danas je na ročištu o zahtjevu uprave SMS-a za pokretanjem stečajnog postupka u toj tvrtki sudac Ivan Basić najavio je da će o zahtjevu odlučiti u iduća tri dana.


Zakonski zastupnik SMS-a Miloš Šerbo danas je tražio da se u toj tvrtki pokrene stečajni postupak. Po njegovim riječima, SMS trenutačno duguje više od 157 milijuna kuna i, kako je istaknuo, polovicu od toga duguje 'Podravci', a ostatak bankama i dobavljačima. Šerbo je rekao i kako je pod zalogom većina nekretnina, više od 90 posto SMS-ove imovine - proizvodnih pogona, tvornica i zgrada. Također je istaknuo da je SMS radnicima dužan oko 2,5 milijuna kuna.

Vezani članci Policija, ilustracija Blokirana imovina uhićenog suca, na vidjelo izlaze novi detalji slučaja Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Policija objavila detalje: Kako se stečajni sudac s uigranom ekipom okoristio za 30 milijuna kuna

Na današnjem ročištu je rečeno da i 20-ak SMS-ovih radnika traži pokretanje stečajnog postupka, ali je to odbijeno uz objašnjenje suca Basića kako ne treba otvarati još jedan stečajni postupak u istoj tvrtki jer to traži i uprava.