Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitski trgovački sud

Odluka o stečajnom zahtjevu uprave SMS-a u sljedeća tri dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskome Trgovačkom sudu danas je na ročištu o zahtjevu uprave SMS-a za pokretanjem stečajnog postupka u toj tvrtki sudac Ivan Basić najavio je da će o zahtjevu odlučiti u iduća tri dana.

Zakonski zastupnik SMS-a Miloš Šerbo danas je tražio da se u toj tvrtki pokrene stečajni postupak. Po njegovim riječima, SMS trenutačno duguje više od 157 milijuna kuna i, kako je istaknuo, polovicu od toga duguje 'Podravci', a ostatak bankama i dobavljačima. Šerbo je rekao i kako je pod zalogom većina nekretnina, više od 90 posto SMS-ove imovine - proizvodnih pogona, tvornica i zgrada. Također je istaknuo da je SMS radnicima dužan oko 2,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj''

Na današnjem ročištu je rečeno da i 20-ak SMS-ovih radnika traži pokretanje stečajnog postupka, ali je to odbijeno uz objašnjenje suca Basića kako ne treba otvarati još jedan stečajni postupak u istoj tvrtki jer to traži i uprava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene