Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska ljekarnička komora

'Odluka o šestomjesečnom važenju recepata donesena ishitreno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu odluke prema kojoj će recepti za lijekove za kronične bolesti vrijediti šest mjeseci, Hrvatska ljekarnička komora ocijenila je kako se propisi ne mogu donositi ishitreno, bez razrade njihove primjene i bez dogovora sa strukom koja ih treba provoditi, navodi se u današnjem priopćenju komore.

Odluku je prošloga tjedna donijelo Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Pročitajte i ovo Ilustracija vlada donijela odluku Dobre vijesti za vozače: Niže cijene goriva od utorka Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice

Liječnik primarne zdravstvene zaštite bi, prema toj odluci, na jedan recept propisao količinu lijeka potrebnu za šest mjeseci liječenja, a pacijent bi izabrao u kojoj ljekarni će taj lijek podizati slijedećih mjeseci. Ljekarne bi pak svaki mjesec izdavale lijek, dopisivale izdavanje lijeka na poleđini recepta i čuvale recepte šest mjeseci.

>> Pozdravljena odluka HZZO-a o produljenju recepata

HLJK upozorava kako su ljekarnici već suočeni s poteškoćama u provedbi zdravstvene reforme budući da im je naplata participacije od 1. siječnja prouzročila mnoge operativne probleme u poslovanju, kao i nezadovoljstvo pacijenata.

U HLJK očekuju da će imati priliku probleme u provedbi novih propisa riješiti s predstavnicima HZZO-a i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene