Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska udruga poslodavaca osvrnula se na dogovor Vlade i sindikata o referendumu.


'HUP pozdravlja najnovije događaje u vezi referenduma o Zakonu o radu ocjenjujeći ih kao novu stranicu u hrvatskoj knjizi apsurda', stoji u njihovu propćenju. Iz HUP-a su rekli kako je dogovor prepun nejasnoća koje su zamaglile i učinile malo razumljivim povijesni uspjeh sindikata javnih i državnih službi.

Vezani članci Andrej Plenković Beroš: ''Sa svakom dozom cjepiva bliže smo fazi u kojoj možemo reći - adio, korona.'' Božinović najavio moguće popuštanje mjera Zlata Đurđević Nastavlja se rat premijera i Milanovića oko izbora šefa Vrhovnog suda, iz Vlade poslali priopćenje o programu Zlate Đurđević

>> Referenduma će biti, ali ne o ZOR-u nego o referendumu

HUP je svoj tripartitivan odnos s Vladom i sindikatima nazvao nefunkcionirajućim te je pozvao partnere u hitnu izradu zakonodavnog okvira koji bi čim skorije potaknuo značajnije zapošljavanje.

'Podsjećamo nositelje sinoćnog dogovora na neke činjenice o kojima moraju i oni voditi računa. Pa i kad slave dogovor o referendumu za referendum', rekli su iz HUP-a istaknuvši pad hrvatske konkurentnosti te povećanje nezaposlenosti.

'Za njihovo zapošljavanje na veliku žalost svakog od tih više od 300.000 nezaposlenih zasigurno ovaj sinoćni dogovor o referendumu za referendum ne znači gotovo ništa', stoji u zaključku HUP-ovog priopćenja.