Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krenuti u poduzetničke vode velik je korak. Ali ako imate dobru, originalnu ideju, koju tržište jednostavno treba, i to je moguće. Područja u kojima ih je najlakše ostvariti su proizvodnja hrane, informatika, znanost i tehnologija. Jedna od originalnijih ideja je mobilna tajnica. Ne znate što je to? Evo priče.


Rečeno - učinjeno. Za vođenje dokumentacije vlasnik softverske tvrtke, Siniša Jalušić, vremena nema, poslove će odraditi Bojana - mobilna tajnica. Opis posla jednak kao i kod klasične tajnice, ali ih odrađuje za više klijenata. Ovisno o njihovim potrebama, po nekoliko sati na tjedan ili na mjesec. 'To je posao koji dopušta veliku fleksibilnost, organiziram ga u dogovoru s klijentom, a s druge strane to mi  dozvoljava dovoljno vremena za moju obitelj', kaže mobilna tajnica Bojana Kutnjak.

 Bojana je iskoristila svoja znanja i prilagodila se potražnji na tržištu. 'Masa propisa i zakona nas prisiljava da vodimo raznorazne papire, evidencije, statistike, ne stignemo se time baviti a nemamo prostora da zaposlimo osobu samo za to. Ovakva djelatnost mobilne tajnice nama je jako dobro došla', kaže Siniša Jalušić.

Vezani članci Slika nije dostupna Ganuo ih do suza: Beskućnika koji im je nesebično ponudio pomoć poveli kući i pronašli mu posao Slika nije dostupna HRVATI OD NEZNANACA DOBILI 5 MILIJUNA KUNA 'Imali smo ideju'

>> Evo koji studenti nemaju problema pri traženju posla!

Bojana trenutačno radi za 4 tvrtke. Gospodarska kriza natjerala je mnoge poduzetnike da stave ključ u bravu. Ali možda je ovo vrijeme da svoju ideju pretvorite u unosan posao.

A područja u kojim će ih najlakše bit realizirati su proizvodnja hrane, zdravstvo, znanost i tehnologija, informatika. 'Ne čekati da se vrata otvore sama, treba otići, pokucati i vrata će se otvoriti', savjetuje Bojana, jer tako je i njezina ideja upalila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju