Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorena cesta

Umjesto autom, Omišani na posao brodicom: ''Nosi te vamo tamo, treba držati pravac"

Preko rijeke brodicom na posao, k liječniku, u vrtić. To će u idućim mjesecima biti sudbina mnogih Omišana, sve dok traju miniranja tunela za gradsku obilaznicu.

Lokalna cesta je zatvorena, pa je za dobar dio Omišana jedina brza veza sa centrom grada je put preko rijeke, nevelikom brodicom koju štiti plastična folija. Kapetan je iskusan, ali bura jaka. ''Nosi te vamo tamo, treba držati pravac, moramo paziti na ljude'', istkanuo je Marijan Kuvačić.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

Mnogi su jutros na posao išli prvo brodicom preko rijeke, a potom pješice. Najgore je kada dođe nevrijeme, baš kao sinoć. Pljusak i tuča s vjetrom izazvali su pravu paniku kod nekih putnika.

''Sinoć mi je prijateljica išla do broda koji nije mogao isploviti. Padala je krupa, zaglavila se u brodu i nije više mogla ni unutra ni van. Kad je izašla, pala je i razbila nogu. Unutra su se smočili jer brod propušta vodu. Svi su bili mokri i promrznuti. Katastrofa! S njom u brodu je bila beba od godine i pol dana'', pojasnila je Marijana Batinić.

Školska djeca ne idu brodicama, ali autobusom se sada voze i 80 kilometara obilazno dnevno, umjesto dosadašnje gradske vožnje od pet minuta.

Vožnja od 500 metara brodicom traje deset minuta, u nju stane oko 12 putnika,. Ipak, neki su optimistični. ''Mi smo omiški gusari, nema straha'', kazao je jedan od putnika.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene