Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi prostor za fizikalnu terapiju je smješten u prizemlju te kao takav pristupačan i za djecu s najvećim stupnjem invaliditeta.


Odjel fizikalne terapije zagrebačke Klaićeve bolnice konačno je preseljen na novu adresu.

Odjel je to o kojem smo, zbog loših uvjeta, kontinuirano izvještavali u Dnevniku Nove TV. Roditelji su sada presretni, a oduševljenje novim uvjetima nisu mogli skriti ni liječnici.

Roditelji, djeca, njihovi liječnici i fizioterapeuti konačno su dočekali. Odjel fizikalne terapije preselio se u nove prostorije. Ovo je samo jedna od soba od 150 metara četvornih u kojima dječica konačno imaju humane uvijete za liječenje.

Još su dvije prostorije u kojima djeca vježbaju bez odjeće i u kojima nije dobro riješena izolacija. Temperatura bi trebala biti 24 stupnja, no doseže samo 18 stupnjeva celzijusa. Ali i to bi uskoro trebalo biti riješeno.

Novi prostor za fizikalnu terapiju je smješten u prizemlju te kao takav pristupačan i za djecu s najvećim stupnjem invaliditeta.

Vezani članci Bolnica, ilustracija U splitskoj bolnici približavaju se brojkama iz prosinca, sve je više mladih pacijenata: ''Moramo biti na prvoj crti i dati sve od sebe'' Toni Kljaković Gašpić Pogoršava se stanje s koronom u Splitu: "Nikad nije bilo gore. Sve je više mladih, situacija nije dobra"

Upornost Dnevnika Nove TV se isplatila: Seli dio Klaićeve bolnice

'Svakome od nas roditelja čija djeca ne hodaju, lakše je doći na vježbe automatski. A jedanput tjedno vježbati moraju. Tak da, sretni smo napokon', kazala je Ana Klešković, majka bolesne djevojčice.

Sretni su i liječnici i fizioterapeuti. Maja Lenard Šimunac, fizioterapeutkinja, izjavila je:
'Idemo kući bez glavobolja, što je tamo bio često slučaj s obzirom na visoku koncentraciju plinova koji su tamo bili svakodnevni.'

Ivana Cik Fleković, majka bolesne djevojčice, zahvalila se: 'Htjela bih zahvaliti Novoj TV zato što ste i vi zaslužni za ovaj prostor. Da nije bilo Nove TV i vaših stalnih pitanja i priča, ne bi mi imali svoj prostor.'
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook