Tenk ispred stadiona Zvezde (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL)
Tenk ispred stadiona Zvezde (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL) Foto: Sr?an Ili?/PIXSELL

Pred Dinamovim stadionom u Zagrebu danas je osvanuo traktor, a pretpostavlja se da je to odgovor BBB-a na postavljanje tenka pred stadion Crvene zvezde.


Nakon što je pred stadion Crvene zvezde u Beogradu postavljen tenk, pred Dinamovim stadionom osvanuo je - traktor. Iako se ne zna tko ga je tamo parkirao, pretpostavlja se da je riječ o akciji Bad Blue Boysa, koji su tako odgovorili na provokaciju iz Beograda. Traktorom, naime, aludiraju na egzodus Srba tijekom akcije Oluja 1995. godine. 

Vezani članci Prometna nesreća u Batrini (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) - 4 Teška prometna nesreća kod Nove Kapele: Automobilom se zabio u traktor, na mjestu poginuo traktorist Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Sukob navijača? Hrpa huligana na autocesti trčala s palicama u rukama blizu Ježeva

Iako je dio srpskih portala objavio da je tenk pred Zvezdinim stadionom otet hrvatskim snagama na vukovarskom ratištu, iz Zvezde su to demantirali

"To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kojem smislu", odgovorili su iz Crvene zvezde za Dnevnik Nove TV.

Iz Vojske Srbije kažu da taj tenk nije u njihovom vlasništvu i dodaju da je tenk onesposobljen. "Tenk nema motor, nema transmisiju, cijev na tenku je zavarena, skinute su nišanske i optičke sprave. I u sadašnjem stanju je izloženi tenk - maketa i muzejski eksponat", objasnio je Milan Gujanica, glasnogovornik Ministarstva obrane i Vojske Srbije.

Iako se spekuliralo da bi UEFA mogla kazniti Crvenu zvezdu, čini se da od toga neće biti ništa. Krovna europska nogometna organizacija upravo u Švicarskoj, u Nyonu, ima svoje sjedište i tamošnji mediji su UEFA-i uputili upit o tome misli li što poduzeti.

"Taj tenk ne predstavlja problem sve dok ne puca", odgovor je koji je švicarski Teleclub dobio od UEFA-e.