Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbor za Ustav

Oporba pojedinačno obrazlaže 522 amandmana na izmjene Poslovnika: "Ovo je nova praksa, radit ćemo nekoliko dana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav treba odlučiti o svakom od 522 amandmana pristiglih na prijedlog novog saborskog Poslovnika, od kojih su gotovo svi iz oporbe, nakon čega će se ti amandmani razmotriti i na plenarnoj sjednici.

Na izmjene saborskog Poslovnika već je u sabornici potrošeno na desetke sati, kada je zbog primjedbi oporbe rasprava o toj temi potrajala cijelu noć .

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru Zoran Milanović Pitanje budućnosti RH Zoran Milanović otkriva ''vojnu tajnu'': Na ovo se čeka već neko vrijeme

Iz SDP-a najavljuju kako su spremni odustati od većine amandmana ako vladajući prihvate dva ključna - da stanke po zahtjevima zastupničkih klubova umjesto između 13 i 14 sati ostanu, kao i dosad, ujutro, te da oporba može utjecati na dnevni red kako bi neki oporbeni prijedlozi brže dolazili pred zastupnike.

Primjedbe Mosta na prijedlog Poslovnika idu pak u smjeru sazivanja tematskih sjednica odbora, pomicanja termina stanki i ograničavanja broja replika.

Predsjednik Odbora za Ustav Željko Reiner kazao je kako je većina oporbenih amandmana besmislena i služi tome da se sjednica Odbora, kao i glasovanje, rastegne, ali je i najavio mogućnost prihvaćanja nekih.

Tijek sjednice pratite u nastavku:

10:00 Željko Reiner (HDZ) kazao je kako moraju biti spremni da će Odbor raditi nekoliko dana. Najavio je kako će danas raditi do 12:30.

9:30 Branko Bačić (HDZ) rekao je kako nema potreba da predlagatelji amandmane dodatno objašnjavaju te da to dosad nije bila praksa.

9:30 Predsjednik Odbora Željko Reiner predložio je da se o svim "tehničkim amandmanima" na Poslovnik glasa zbirno. Oporba traži pojedinačno izlaganje svokog amandmana pred Odborom.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene