Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odbor za javna priznanja zagrebačke Gradske skupštine, na prijedlog predsjednika Davora Bernardića, jednoglasno je danas prihvatio odluku da se Nagrada Grada Zagreba posmrtno dodijeli bivšem predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba i Hrvatskog sabora Borisu Špremu.


Odlukom o javnim priznanjima Grada Zagreba propisano je da se u jednoj godini može dodijeliti najviše 15 nagrada Grada Zagreba. Iznimno, prema odredbama Odluke, Odbor može predložiti kandidata koji nije predložen u postupku javnog natječaja. Taj prijedlog Odbora ne ulazi u broj nagrada određenih Odlukom, ako Odbor utvrdi 15 prijedloga na temelju javnog natječaja, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Odbora za javna priznanja Bernardić u obrazloženju je istaknuo da se Borisu Špremu nagrada, nažalost, dodjeljuje posmrtno, ali da se ne smiju zaboraviti njegove iznimne zasluge i doprinos demokratizaciji ustrajnim, dugogodišnjim, samozatajnim i principijelnim političkim radom. Također, vrsnim pravnim znanjem i nastojanjem da hrvatsko zakonodavstvo bude što kvalitetnije, pravednije i socijalno osjetljivije.

Vezani članci Zagrebački rorot (Antonio Bronić/PIXSELL) Opet promjena regulacije prometa oko zagrebačkog rotora: Radovi su ušli u drugu fazu Projekcija fontane (Foto: Dnevnik.hr) Stanovnicima Brezovice je prekipjelo! Uzeli stvar u svoje ruke i sami osmislili rješenje za brojne probleme tog kvarta

>> 'Svakoj je svojoj dužnosti pristupio otvorena srca, s iskrenom željom da učini razliku'

Radom, znanjem i razumijevanjem ljudi, svojim političkim i moralnim integritetom, svojim poštenjem i skromnošću u poslu bio je uzor svima i cijenili su ga i voljeli građani njegova omiljenog grada Zagreba i cijele Hrvatske, stoji, uz ostalo, u obrazloženju.

Bernardić rekao je da mu je drago da su prijedlog podržali svi članovi Odbora te je uvjeren da će ga gradski zastupnici na sjednici, 21. ožujka 2013., jednoglasno prihvatiti, navodi se u priopćenju.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook