Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Vrhovnog suda

Dr. Šimiću kazna smanjena na pet godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardiokirurgu Ognjenu Šimiću, lani u Rijeci nepravomoćno osuđenom na devet godina zatvora zbog primanja mita od pacijenata, Vrhovni je sud smanjio sa devet kaznu na pet godina.

Suci Vrhovnog suda osudili su ga za jedno produljeno kazneno djelo primanja mita određujući mu za to najveću propisanu kaznu dok je na Županijskom sudu u Rijeci bio osuđen za svako od 18 djela primanja mita, piše Večernji list. Potvrđen je i oslobađajući dio presude za 'pranje' dva milijuna kuna. Šimić, koji je u bijegu u BiH, mogao bi uskoro postati stanovnik Banje Luke gdje, doznajemo, pregovara s čelnicima Kliničkog centra te bi već u listopadu trebao početi raditi. No, mediji su danas izvijestili da on već radi, odnosno predaje na Poljoprivrednoj školi u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene