Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kardiokirurgu Ognjenu Šimiću, lani u Rijeci nepravomoćno osuđenom na devet godina zatvora zbog primanja mita od pacijenata, Vrhovni je sud smanjio sa devet kaznu na pet godina.


Suci Vrhovnog suda osudili su ga za jedno produljeno kazneno djelo primanja mita određujući mu za to najveću propisanu kaznu dok je na Županijskom sudu u Rijeci bio osuđen za svako od 18 djela primanja mita, piše Večernji list. Potvrđen je i oslobađajući dio presude za 'pranje' dva milijuna kuna. Šimić, koji je u bijegu u BiH, mogao bi uskoro postati stanovnik Banje Luke gdje, doznajemo, pregovara s čelnicima Kliničkog centra te bi već u listopadu trebao početi raditi. No, mediji su danas izvijestili da on već radi, odnosno predaje na Poljoprivrednoj školi u Sarajevu.

Vezani članci Valentin Inzko (Foto: Pixell) Inzko poručuje: "Meni je savjest čista. Dobar domaći zakon bi bio najbolje rješenje, ali do toga nije došlo" Mislav Bago Komentar Mislava Bage: "Nakon izricanja bilo koje pravomoćne presude domoljubi uglavnom svoj put u slobodu nalaze u BiH, gdje otkrivaju drugu domovinu"