Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbijene žalbe na pritvor reketara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu danas je odbilo žalbe šestorice okrivljenika D.M.-a, E.L.-a, N.V.-a, D. Z.-a, M.G.-a i G.D.-a za pokušaj ucjene poduzetnika iz Cetingrada na određivanje pritvora.

O žalbama Danijela Miočića i Nikole Valentića, obojice iz Zadra, koji su se jedini žalili na rješenje o provedbi istrage, Izvanraspravno vijeće danas nije raspravljalo, jer još nije istekao žalbeni rok, izvijestila je glasnogovornica Županijskog suda Alenka Laptalo, ne navodeći pun identitet okrivljenika, nego samo inicijale.

Pročitajte i ovo Policijska potjera u Zagrebu Priveli su ga VIDEO Detalji dramatične potjere kroz cijeli Zagreb: Otkriveno zašto je jurio kroz crvena svjetla, ozlijedio dvojicu policajaca... Prometna nesreća u Lovranu Teret ga se za teško djelo Pokrenuta istraga protiv vozača kamiona koji je u Lovranu usmrtio djevojku

Istražno ročište na kojem će biti ispitani svjedoci, koje predlaže Županijsko državno odvjetništvo, održat će se 12. lipnja.

Uz rješenje o pokretanju istrage za sumnju na ucjenu ili
"reketarenje" za četvoricu Zadrana i dvojicu Zagrepčana sudskom je odlukom okrivljenicima u ponedjeljak, 28. svibnja, istražni sudac odredio jednomjesečan pritvor zbog "osnovane sumnje da bi uništili dokaze ili tragove važne za kazneni postupak ili da bi ometali kazneni postupak utjecajem na svjedoke".

Inače u nedjelju je zadarska policija uhitila četvoricu Zadrana i kazneno ih prijavila za ucjenu većom svotom novca, a dvojica
Zagrepčana uhićena su u Karlovcu.

Nakon uhićenja mediji su objavili da su okrivljenici vozač ministra Božidara Kalmete Danijel Miočić, Nikola Valentić (38), Damir Zelić (38) i Elvis Lučić (34) iz Zadra, te Marko Grzunov (27) i Genc Daka (26) iz Zagreba. 

Osumnjičeni su da su od građevnog poduzetnika Miće
Valentića (49) iz Cetingrada tražili proviziju za navodne usluge
kojima su mu osiguravali poslove u obnovi kuća na cetingradskom i slunjskom području.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka opovrgnulo je da je taj poduzetnik izvodio bilo kakve radove za to ministartsvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene