Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Odbijen prijedlog za pritvaranje Čučićeve pomoćnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće sisačkog Općinskog suda odbilo je danas prijedlog za određivanjem pritvora protiv Marijane Pekas, koju tužiteljstvo zajedno s odvjetnicom okrivljenoga Ljubomira Čučića Natašom Pifar Mihelić tereti za oduzimanje djece.

Vijeće Općinskog suda u Sisku danas je raspravljalo o prijedlogu za određivanjem pritvora protiv Marijane Pekas jer joj večeras ističe 48-satno zadržavanje, dok će se o optužnom prijedlogu odlučivati naknadno.

Pročitajte i ovo Dan sjećanja u Petrinji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Dan sjećanja u Petrinji ''Dvadeset i sedam godina nije nitko odgovarao za taj zločin. Žalosno je da je toliko ljudi tu ubijeno'' Slika nije dostupna Osuđuju izjavu Inicijativa 'Pomozimo djeci s invaliditetom' traži smjenu pomoćnice ministrice Ive Prpić

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo je danas sucu za mladež optužni prijedlog protiv 45-godišnje odvjetnice Nataše Pifar Mihelić i 36-godišnje Marijane Pekas zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i mladeži - oduzimanjem djeteta ili maloljetne osobe.

Tereti ih se da su 2. rujna 2007. oko 17 sati, zajedno i po
prethodnom dogovoru neovlašteno odvele i sakrile malodobne kćeri okrivljenog Ljubomira Čučića, iako su znale da je Čučić trebao djecu vratiti majci u Francusku.

Odvjetnicu Pifar Mihelić tereti se da je svojim automobilom djecu dovezla do mjesta Ogulinec kod Velike Gorice gdje se po dogovoru našla s Marijanom Pekas koja ih je preuzela i svojim automobilom dovezla u svoj stan u Zagrebu gdje ih je držala do 7. rujna kada ih je oko 17 sati pronašla policija.

Odvjetništvo je optužnim prijedlogom predložilo određivanje pritvora protiv obje okrivljenice.

Bivšem hrvatskom diplomatu Ljubomiru Čučiću petrinjski Prekršajni sud 8. rujna je odredio sedmodnevni pritvor nakon čega je prepraćen u sisački zatvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene