Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjeda malog čovjeka

Odbačena tužba protiv saborskih zaposlenika 'iz WC-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da mali čovjek može pobijediti i najmoćniji sustav, najbolje govori primjer iz Hrvatskog sabora.

Nakon što su dvojica zaposlenika javno rekla kako rade u minijaturnoj prostoriji, bivšem WC-u, krajnje neprimjerenoj za obavljanje posla parlament im je htio dati otkaz i protiv njih pokrenuo tužbu. Ali sud je tužbu odbio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razmijenili pisma KARAMARKOV TIM IZNENAĐEN - HDZ nije očekivao ovakvu reakciju SDP-a Slika nije dostupna Problemi u koaliciji Jakovčić: Milanović će izgubiti lokalne izbore i ostati sam

Izvan elitnog dijela Sabora, dugačkim hodnikom do samog kraja nalazi se malena sobica Gordana i Zorana. Unatoč presudi, u ovim nehumanim uvjetima i dalje rade dvojica referenata zadužena za održavanje saborskih dvorana. U ovih devet kvadrata nekad je bio WC.

'Dio opreme imamo vani, opet na hodniku. Opet sve imamo na hodniku' rekao je Zoran Gajdarov. Na uvjete rada dvojac se prvo požalio državnom inspektoratu, potom i javnosti. Tajnik Sabora odmah je zatražio njihov otkaz, a potom ih je prijavio službeničkom sudu zbog teške povrede dužnosti i navodnog otkrivanja štićenog objekta.

Gordan je svoju pravnu bitku dobio., sud je odbio tužbu. 'Isključivo nekakva moralna zadovoljština, ništa više od toga. Eto, pravda je spora, ali ipak dostižna. Ono što sam prošao ja, moja supruga, moja djeca nije bilo ugodno. Bilo je ispada, zabrinutosti, plača i eto... Rezultat priče je takakv kakav je. Svi mi imamo neko dostojanstvo i minimum ponosa,' rekao je Gordan Tomljenović.

>> Ostojić i Lesar: Djelatnici uz 'WC-a' mogu kod nas

Zoran i Gordan ne žale se na plaću. Kažu, to je neka druga priča. Traže samo normalne uvjete rada. Da to doista nemaju uvjerili smo se i sami. Sa Zoranom smo uzeli metar i na licu mjesta izračunali kvadraturu njihovog radnog prostora. 'To je znači 230. Na slobodnog prostora, nepokrivenog namještaja, to je bitno znači. Puta 107. Kad odbijete stolce, to po čovjeku ispada 1,55, a po zakonu je 2,46. To nije normalno za uvjete rada, mislim, više nemamo niti svjetla dovoljno, prozor ne možemo otvoriti,' rekao je Zoran.

Tajnik Sabora kao i njegov zamjenik o cijelom slučaju šute. Zorana i Gordana isprika ne zanima. Što o njima misle, najbolje su pokazali što su i nakon presude službeničkog suda - referenti i dalje smješteni u bivšem WC-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene