Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbačena prijava za otmicu protiv Damira Škare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbačena je kaznena prijava protiv predsjednika Autokluba Siget Damira Škare zbog navodne otmice bivšeg tajnika tog autokluba Mate Nikića kojega, pak, zbog lažnog prijavljivanja očekuje kazneni postupak, izvijestili su danas iz AK Siget.

Nikić je u travnju ove godine policiji prijavio da mu je Škaro prijetio smrću na terasi Maxi puba te da ga je tu nekoliko sati noću držao zatočenim. Sve se to, po njegovim riječima, događalo kada se dio radnika autokluba pobunio protiv Škare i pokrenuo kampanju za njegovu smjenu.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Slika nije dostupna Posao s nepovoljnim ponuđačem Odbačena Medikina prijava protiv Rađenovića

Škaro je tu optužbu odbacio, a za medije je tada izjavio da je njegov razgovor s Nikićem prošao u vrlo prijateljskom tonu.

Vodstvo AK Siget danas je, pak, na konferenciji za novinare predočilo presliku obavijesti zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u kojoj stoji da je Nikićeva prijava protiv Škare odbačena te da su se "u ponašanju Mate Nikića ostvarila obilježja bića kaznenog djela lažno prijavljivanje", zbog čega je Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje dostavljena sva raspoloživa dokumentacija.

U AK Siget smatraju da su time dokazane tvrdnje njihovog predsjednika da je Nikić širio laži i objede.

Sam Škaro smatra da je ovo je prilika da spere ljagu sa sebe i svojih suradnika.

"Naši problemi počeli su nakon što smo objavili odlične poslovne rezultate koji nekome izgleda smetaju", kazao je Škaro, dodajući kako nakon dopisa državnog odvjetništva vjeruje u institut pravne države, ali i da će sve "prljave igre oko AK Siget biti razriješene".

Škaro je bivši boksač koji je od 1995. do 2000. bio zastupnik u Hrvatskom saboru.

U listopadu prošle godine nepoznata osoba mu je na parkiralištu ispred stana zapalila dva automobila. Škaro je ocijenio da je u pozadini svega dugogodišnji sukob njega i čelnika Hrvatskog autokluba (HAK) te da iza paljenja stoje predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog autokluba (HAK) Ivo Bikić i Tomislav Družak. Oni su to odlučno opovrgnuli, najavivši da će protiv njega podnijeti kaznene prijave za prijetnju i klevetu i tužbu za nadoknadu štete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene