Dva dana nakon obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru se obilježava još jedna tužna obljetnica. Odaje se počast žrtvama Veleprometa i Ovčare.

Galerija


 Kroz srbijanske logore nakon okupacije grada heroja prošlo je više od 10.000 zarobljenika. Ubijeno je 723 ljudi, a za tu tragediju i zločin do danas nitko nije odgovarao. Vukovarci koji su prošli srpsku torturu prisjećaju se studenog 1991. godine.

Vezani članci Delegacija gradiščanskih Hrvata i Milan Bandić donirali novac vukovarskim vrtićima (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) - 2 Humanitarna akcija PAX ET BONUM: Vukovarskim vrtićima uručena donacija od 195.000 kuna Slika nije dostupna Svjedočenja koja i danas lede krv u žilama

Počast svim žrtvama Domovinskog rata odala su i djeca poginulih mimohodom od Memorijalnog groblja do Ovčare. ''Užas, što da vam kažem? Tukli čime su stigli. I lancima i motkama i šamarali i svašta. I onda smo prebačeni u logor Mitrovica, iz Mitrovice u logor Niš, a onda opet u Mitrovicu i onda razmjena'', priča Boris Marković.

''Imala sam dvije godine kada je tata nestao. I sama isto sam prošla torture. Bili smo zarobljeni u logoru u Negoslavcima. Mama je silovana, djed je bio svučen gol i vezan žicom za tenk i vučen kroz selo'', kaže Sandra Rapčak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr