Dva dana nakon obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru se obilježava još jedna tužna obljetnica. Odaje se počast žrtvama Veleprometa i Ovčare.


 Kroz srbijanske logore nakon okupacije grada heroja prošlo je više od 10.000 zarobljenika. Ubijeno je 723 ljudi, a za tu tragediju i zločin do danas nitko nije odgovarao. Vukovarci koji su prošli srpsku torturu prisjećaju se studenog 1991. godine.

Vezani članci Stradali u Vukovaru u brojkama - 3 Tragedija grada heroja u brojkama: Stradalo je više od 2700 ljudi, protiv 30.000 vojnika borilo manje od 2000 hrvatskih branitelja... Predsjednik RH Zoran Milanović odao počast žrtvi Vukovara na Ovčari - 2 Predsjednik Zoran Milanović počast žrtvi Vukovara odao je na Ovčari, nije davao izjave

Počast svim žrtvama Domovinskog rata odala su i djeca poginulih mimohodom od Memorijalnog groblja do Ovčare. ''Užas, što da vam kažem? Tukli čime su stigli. I lancima i motkama i šamarali i svašta. I onda smo prebačeni u logor Mitrovica, iz Mitrovice u logor Niš, a onda opet u Mitrovicu i onda razmjena'', priča Boris Marković.

''Imala sam dvije godine kada je tata nestao. I sama isto sam prošla torture. Bili smo zarobljeni u logoru u Negoslavcima. Mama je silovana, djed je bio svučen gol i vezan žicom za tenk i vučen kroz selo'', kaže Sandra Rapčak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju