Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovako nas vide na Zapadu

'Od ulaska u EU, za Hrvatsku samo loše vijesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se Hrvatska pridružila Europskoj uniji prije više od pola godine, list Die Presse objavio je komentar koliko smo od toga profitirali, odnosno koliko nismo.

Hrvatsku je, piše Presse, zaobišao investicijski bum kakav su ubrzo nakon pridruživanja imale Slovačka i Poljska.

Pročitajte i ovo Brexit Anketa Broj Britanaca nezadovoljnih Brexitom porastao je u posljednjih dvije godine Vjekoslav Đaić (Foto: Dnevnik.hr) UTJECAJ EU-A NA ŽIVOTE EU objavio upitnik za građane: I vi možete odgovoriti što biste promijenili u Uniji

'S jedne strane, Hrvatska se EU pridružila dok je Unija bila u najgorem trenutku krize. S druge strane, investitori koji su željeli doći, već su ondje bili, ali nisu zadovoljni jer se samo zakonima ne može boriti protiv korupcije i prekomjerne birokracije', piše list.

Napominju i kako za našu zemlju ne prestaje niz loših vijesti.

'Stopa nezaposlenosti popela se na 21,6 posto, a svaka druga mlada osoba ispod 25 godina nema posao. Umjesto radosti, država je već šestu godinu u krizi', piše Presse.

VIDEO Gdje su investicije? Stranih investitora manje nego godinu ranije

Na kraju izvještavaju kako Vlada krpa rupe u budžetu tako da režu subvencije, povećavaju poreznu presiju, uzimaju dio novca iz mirovinskog fonda i pomoći nezaposlenima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene