Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do kraja godine od turizma se očekuje jednaka, ako ne i veća zarada nego lani, a Hrvatska turistička zajednica udarni je vikend dočekala spremno.


Od turističke sezone ove se godine puno očekuje. Sljedeća dva mjeseca trebala bi pokriti gubitke nešto slabijeg lipnja, a do kraja godine od turizma se očekuje jednaka, ako ne i veća zarada nego lani. 'Dvije trećine ukupnih financijskih učinaka se u srpnju i kolovozu, da zaokružimo prihode od turizma po metodologiji sadašnje Hrvatske narodne banke, da ponovno ostvarimo 7 milijardi eura turističkih prihoda', kaže direktor HTZ-a Niko Bulić.

Vezani članci Slika nije dostupna Niku Bulića na mjestu direktora HTZ-a zamijenila Meri Matešić Slika nije dostupna Bulić: HTZ nije znao da je Vukovar dobio nagradu na berlinskom festivalu

Hrvatska turistička zajednica udarni je vikend dočekala spremno. Na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom organiziran je "Servis dobrodošlice". Nastavak je to prošlogodišnje akcije dijeljenja promotivnih letaka turistima. Uz servisne informacije gosti mogu dobiti savjete o kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima na području koje posjećuju. Informatori HTZ-a kažu da turisti imaju brojna pitanja. 'Ima raznih, broj telefona, od hotela pa do restorana i sve što treba', kaže informatorica Marta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.