Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Od sutra ponovno moguć unos tekućine u zrakoplove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od sutra, 20. kolovoza, stupa na snagu uredba Europske komisije (EK) kojom se putnicima u zračnom prometu koji putuju iz Hrvatske i presjedaju u nekoj od zračnih luka u EU i Švicarskoj ponovno dozvoljava unos tekućine u zrakoplove, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Regulativa se odnosi na hrvatske zračne luke Dubrovnik, Rijeka, Pula, Split, Zadar i Zagreb, a takvo odobrenje, kojim se trećim zemljama odobrava transfer tekućina preko zračnih luka u EU i Švicarskoj, od EK je dobila još samo zračna luka Singapur.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaštita zdravlja STIŽU TEMPERATURE IZNAD 30 Evo kako se zaštititi Slika nije dostupna Bolje spriječiti... 8 najčešćih grešaka koje činimo zimi

U tekućine se, među inim, ubrajaju pića, ulja, losioni, gelovi, te boce pod tlakom poput dezodoransa, parfema i ostali predmeti sličnog sadržaja.

Navedeni predmeti moraju biti kupljeni u trgovinama bescarinske zone navedenih zračnih luka i pakirani u posebnu prozirnu plastičnu vrećicu koja mora biti zapečaćena tako da svaki pokušaj otvaranja i zadiranja u njezin sadržaj može biti vidljiv, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene