Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite životopise

U ovom dijelu Hrvatske nudi se više od 5500 radnih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski hotelijeri nude više od pet i pol tisuća radnih mjesta. Najviše se traže radnici na odjelu jela i pića, a slijede ih sobarice, čistačice i pomoćni radnici.

Prijave su počele. Pitanje je hoće li se problem pronalaska radnika preslikati i na turizam.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Bespravna gradnja; ilustracija - 2 Državni inspektorat u akciji Unatoč rušenjima, kaznama i prijavama, bahatost ilegalnih graditelja ne jenjava, ali: "Sve pomalo dolazi na red"

Mario je voditelj smjene pun iskustva s poslovima u turizmu. Cijelo desetljeće, kaže, radi ono što voli.

„Privlači me puno toga, privlači me što radim s ljudima, radim ono što volim, može se napredovati i svaki dan se da nešto novo naučiti“, kaže Mario.

Od sezonca do cjelogodišnjeg zaposlenja

Počeo je kao sezonac. Godinama je mijenjao poslove i objekte. Danas je dogurao do cjelogodišnjeg zaposlenja.

Ovo može biti priča i nekih od novih sezonaca. Pravo je vrijeme za pripremu životopisa. U odnosu na prošlu sezonu nudi se dodatnih 600 novih radnih mjesta.

„Apsolutno moraju biti kvalitetni radnici, imali oni iskustva ili ne. Međutim, uvijek mora postojati volja za poslom i daljnjim učenjem i napredovanjem“, kaže Vanja Mohorović, glasnogovornica jednog lanca hotela.

Veći broj novootvorenih radnih mjesta rezultat je novih investicija. Otvaranjem novih hotela i ljetovališta, otvaraju se i nove prilike.

„Što je zapravo u skladu s većim obimom posla u predsezoni, ali i potrebama za zapošljavanjem novih djelatnika u našem najnovijem hotelu“, kaže Mohorović.

Prvenstveno će se zapošljavati radnici iz Istre pa onda i ostalih dijelova Hrvatske. Koliko će im dugo trajati ugovor, ovisit će o objektu u kojem rade, ali i kvaliteti koju nude.

Brojne poslove nude i ugostitelji

Osim hotelijera, brojne poslove nude i ugostitelji.

„Nekako najkonkretnije je bilo da zapošljavamo sezonce iz prethodnih, prijašnjih sezona, odnosno godina, zbog iskustva i dobre komunikacije, a ove godine ćemo imati i nova otvorena radna mjesta za nove sezonce“, kaže vlasnik restorana Davor Jovanović

Sezona je sve dulja. Sezonski posao tako postaje prilika i za stalno zaposlenje. Priliku će prije svega dobiti oni radnici kojima su kvaliteta, želja i motivacija na prvom mjestu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene