Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zarazno

Od Q-groznice na Braču oboljelo 6 osoba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Q-groznica inače se bilježi u Dalmatinskoj Zagori, no ovoga puta je prenesena i na otok.

Q-groznica je zarazna bolest uzrokovana bakterijom, a očituje se visokom temperaturom, pojačanim znojenjem i glavoboljom. Izvor zaraze su domaće životinje, najčešće ovce i krave.

Pročitajte i ovo Snimljene pijavice kod Pule i Brača upaljen žuti meteoalarm VIDEO Opasno vrijeme: Pijavica protutnjala Bračom, druga snimljena kod Pule Željko Kerum Nije bilo ponuda Nitko ne želi Kerumov pašnjak: Za njega traži 70 tisuća eura

Sumnja se da su upravo ovce, dovedene iz Dalmatinske Zagore, izvor zaraze Q-groznicom na Braču. 'Ovih dana, prvi put je zamijećena na Braču, na kojemu je za sada evidentirano pet do šest oboljelih, kazala je za Večernji list dr. Dijana Novković, voditeljica epidemiološke službe u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Među zaraženima je navodno i 6 djelatnika Hrvatskih šuma koji su se zarazili prije dva tjedna dok su pošumljavali dio Brača, piše Večernji list.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene